Hlavní obsah

Tipy na zařízení domácího studia jako stvořeného pro skládání hudby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí studio pro skládání hudby by mělo kromě nezbytného technického vybavení obsahovat i pohodlné pohovky a křesla a být ideálně odhlučněné a nabídnout naprostý klid. Základem budou nepochybně podstavce pro reproduktory i skříňky určené speciálně na ukládání vinylových desek.

Foto: Ikea, Melody Maison

Limitovaná kolekce Obegränsad, která má začínajícím tvůrcům v oblasti hudby a digitálního umění umožnit vybudovat si dokonalé domácí studio. Zaujme i komoda Retro Vinyl Record Cabinet Storage na uchovávání vinylových desek.

Článek

Interiérové studio pro hudební skladatele rozhodně není místností, která by měla oplývat zbytečnými dekoracemi a zdobností. Sluší jí naopak střídmost a strohost tak, aby se člověk mohl soustředit na tvorbu a poslech hudby a nic zbytečně neodvádělo jeho pozornost.

Pro domácí studio je vhodné volit dobře odhlučněnou místnost, která nabídne klid a možnost relaxace.

Foto: Covet House, DelightFull

Volte osvětlení, které umožní směrování světla přesně tam, kam potřebujete.

Místnost by rozhodně měla působit útulným dojmem a nabídnout útočiště pro tvorbu. Prim bude hrát nábytek speciálně uzpůsobený pro fanoušky hudby. Stojánek na sluchátka i mikrofon na pracovním stole stejně jako stojany na reproduktory by v interiéru rozhodně měly mít své místo.

Anketa

Označili byste se za velkého hudebního fanouška?
Ano, rozhodně!
60,8 %
Patrně asi ano...
3,9 %
Velkého asi ne, ale hudbu poslouchám často a rád/a.
25,5 %
Ne, to vůbec.
9,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 51 čtenářů.
Foto: Rio regalsystem

Vhod přijdou speciální police. Na nich můžete mít gramofon, hi-fi systém a desky hned na očích.

Interiér by měl působit co nejharmoničtěji. Pokuste se ho proto stylově sladit. Inspirací mohou být spíš pánské loftové interiéry, ale i oblíbený hygge styl, ke kterému patří umělé či pravé kožešiny a osvětlení zútulňující interiér.

Foto: Audio Chic

Reproduktorové stojany z masivního dřeva Audio Chic mají různé výšky.

Interiér můžete doladit střídmými dekoracemi inspirovanými hudbou. Vhodné jsou plakáty s motivy oblíbených interpretů stejně jako třeba podtácky nebo hodiny inspirované gramofonovými deskami.

Milovník počítačových her si zařídil pokoj jako kokpit raketoplánu

Tipy a trendy
Foto: Balvi Gifts, Yellow Octopus

Interiér doladíte stylovými podšálky nebo nahřívačem šálků.

Domácí studia bezesporu ocení hudebním fanoušci, hudebníci, producenti, DJové a všichni, kteří mají poněkud omezené prostředky, ale oplývají velkou kreativitou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám