Hlavní obsah

Renesanční zámek, který proslavila svým prostopášným klipem Rihanna, je na prodej

Novinky, nes

Pokud máte rádi historické prostory a na účtech vám zahálí necelých sto padesát miliónů korun, neváhejte a zaměřte svůj pohled do Francie. V městečku Vigny, ležícím něco přes 30 km severovýchodně od Paříže, mají na prodej nádherný renesanční zámek, který zdobí hned šestice věží a nechybí mu samozřejmě ani pořádný vodní příkop. A navíc je známý díky videoklipu.

Ukázka z klipu zpěvačky Rihanny

 
Článek

Do svého klipu Te Amo si v roce 2010 zámek vybrala zpěvačka Rihanna, a v jeho interiéru společně s modelkou Laetitií Castou rozpoutala dráždivé orgie, které obzvláště pány nenechávaly chladnými.

Foto: Profimedia.cz

Zámek má přímo pohádkový vzhled.

Foto: Profimedia.cz

V roce 1867 bylo třeba zámek rekonstruovat a při té příležitosti byly některé jeho části rozšířeny.

Milovníci památek se ovšem spíše nadchnou možností bydlet v pravém středověkém zámku, který byl postaven v roce 1504. Jeho majitelem, stejně jako okolních pozemků, byl arcibiskup rouenský a pozdější kardinál a hlavní rádce Ludvíka XII., Georges d'Amboise (čti: Amboáz).

Foto: Profimedia.cz

Jako každé pořádné histrocké sídlo i zámek ve Vigny je chráněn vodním příkopem.

Hrad nového majitele potěší už svou nádhernou vstupní branou, k níž se přichází po mostě přes zmiňovaný vodní příkop, a kterou z obou stran svírá dvojice věží. Další dvě věže jsou od nich symetricky vzdáleny, přičemž jedna z nich je nárožní, zatímco za druhou ještě vyčnívá později rozšiřované křídlo zámku.

Foto: Profimedia.cz

Do zámku se vstupuje branou, kterou svírá dvojice věží.

Zámek se v průběhu staletí nevyhnul časům úpadku, kdy začal chátrat. Zachránil jej až v roce 1867 tehdejší majitel hrabě Spyridon Vitali Phillippe, princ Sant’Eusebio, který jej nechal rekonstruovat a částečně přestavět do současné podoby.

Stalo se tak podle návrhu architekta Karla Cazota. Novogotická památka kromě tradičních místností pro soukromý i společenský život disponuje oranžerií, stájemi, dvěma skleníky i vlastní kaplí.

Foto: Profimedia.cz

Zachovalý interiér zařízený historickým nábytkem zdobí bohaté dřevěné obložení stěn a dřevěné kazetové stropy.

Foto: Profimedia.cz

Kamenné zdi haly zdobí dvojice tapisérií.

Zámek zabírá plochu 3500 m2 a náleží k němu pozemky o rozloze 18 hektarů.

Foto: Profimedia.cz

Zámek ve svém klipu Te Amo zvěčnila zpěvačka Rihanna.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám