Hlavní obsah

Remosky a pekáče nové generace

Remoska je českou legendou, pekly v ní doma naše babičky i maminky a stále je oblíbeným kouskem. Slouží hlavně tam, kde není dostatek prostoru na vestavěnou či samostatnou troubu. V plném zápřahu v době adventní budou i další pečicí mísy a sady nádobí.

Foto: Remoska

Kvalitní a čerstvé ingredience jsou pro vaření naprostý základ, stejně jako sada nerezových hrnců s nepřilnavým povrchem.

Článek

Remoska je kuchařský unikát

Za více jak 60 let své existence se stala českou legendou, oblíbená je zejména na chalupách a chatách, kde jsou omezené prostory na vaření. Dnes jsou na trhu inovované modely, doplněné o kvalitní nerezové nádobí.

Novinkou je Remoska® Dua, která má vnitřní povrch z potravinářského nerezu a nabízí nepřilnavý povrch. Díky novým materiálům se dá v remosce nejen péct, ale také vařit, a to na jakémkoliv zdroji tepla, včetně indukce.

Remoska navíc poprvé od svého vzniku rozšiřuje svůj sortiment o další elektrospotřebiče: kontaktní gril a horkovzdušné fritézy. Tyto produkty nejsou propojeny s pečicím víkem, mají však jednoduché ovládání a snadno se udržují.

Multifunkční pomocníci

V kuchyni šetří čas a jsou v provedení 2v1, 3v1, nebo dokonce i 5v1. Jsou šikovné pro začátečníky i ostřílené kuchaře.

V kuchyni oceníte třeba horkovzdušnou fritézu, která nabízí dokonce 9 chytrých funkcí: nahradíte tak gril, troubu na pečení a ohřívání, sušičku potravin, pánve a další.

Foto: Tefal

Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Oven & Grill má 9 chytrých funkcí a s objemem 11 l zvládne připravit až 6 porcí najednou. Cena 5999 Kč.

Multifunkční produkty jsou ideální do domácností s menší pracovní plochou, mají přednastavené automatické programy, některé obsahují i grilovací rošty, odkapávací misku, grilovací jehlu.

S měděným nádobím se dá ušetřit na energiích, na pořízení je ale dražší

Tipy a trendy

Zvládnou tak opravdu pestrou nabídku pokrmů: hranolky, kuřecí maso, steaky, ryby, pizzu, dort a buchty.

Bez kvalitního nože to nejde

Pečení, vaření a smažení půjde od ruky, když ingredience rychle a precizně nakrájíme. Ostré nože jsou naprostý základ, to potvrdí každý kuchař. Při výběru nešetřete na ceně, preferujte kvalitní materiál a ergonomický design, který padne dobře do ruky.

Super nože mají čepele z nerezové oceli, která vydrží ostrá extrémně dlouho. Další předností bývá minimalistický a elegantní vzhled a rozšířená sada, kde každý nůž je specialistou na konkrétní použití.

Anketa

Používáte na vaření remosku?
Pravidelně!
38,1 %
Občas ano.
17 %
Doma ne, ale na chalupě/chatě v ní vaříváme.
6,1 %
Výjimečně.
2,3 %
Máme ji, ale nepoužíváme ji.
4,4 %
Ne, a ani ji nemáme.
32,1 %
Celkem hlasovalo 7968 čtenářů.

Přehlídka vánočních stromků našich čtenářů

Vánoční stromek nechybí snad v žádné z českých rodin. Každá má ale trochu jiný. Tu jej zdobí památečními ozdobami po předcích, jinde si naopak potrpí na nejnovější trendy a mají každý rok zcela jiný, tamo se zdobí jen čokoládovými ozdobami a v další rodině hledí hlavně na bezpečnost. Kvůli malým dětem nebo mazlíčkům...

Jak vypadá ten váš? Pojďme si užít Vánoce společně. Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 22. 12. 2021 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích přineseme ve vánočním článku v rubrice Bydlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Do mini kuchyně pozvěte chytré spotřebiče

Ne v každé kuchyni lze mít vestavné spotřebiče. V takovém případě se spolehneme na chytré multifunkční přístroje, které snadno přemístíme z garsonky na chalupu...

Venkovní kuchyně je nejen kulinářským rájem

Příprava pokrmů na zahradě, terase či na balkoně má své kouzlo, navíc skýtá příležitost k posezení s rodinou a přáteli. Zahradní kuchyni postaví šikovní...

Šetříme vodou? Jak kdy, jak kdo

Šetřit vodou je důležité pro 83 % českých obyvatel. Pouze 28 % ví přesně, kolik platí za vodu měsíčně, zatímco 32 % to vůbec netuší. Vyplývá to z nedávného...

Volbu digestoře ovlivní nejen velikost kuchyně

Jestliže jste vlastníky menší kuchyně, postačí vám logicky digestoř s menším výkonem motoru. Výkonnější zařízení hledejte v případě, že je kuchyň propojena...

Výběr článků

Načítám