Hlavní obsah

Řemeslníci kvůli karanténě nedorazili. Šikovná Britka si koupelnu rekonstruovala sama

Novinky, Jana Nesvadbová

Zdá se, jako by Velká Británie pošilhávala po úpravě starého pořekadla o „zlatých českých rukou” na britské. Kupodivu to ale nejsou muži ze Spojeného království. Titul zručných řemeslníků atakují jejich něžné, ale především velmi zručné protějšky. Mezi ně se hrdě řadí i Hayley Ruberyová z Essexu, která vzala do svých rukou rekonstrukci koupelny, když jí kvůli pandemii nemohli dorazit nasmlouvaní řemeslníci.

Foto: Profimedia.cz

Obzvláště pyšná je Britka na odkládací plochu nad skříňkami, kterou z nařezaného dřeva seskládala po vzoru parket.

Článek

Devětadvacetiletá blogerka z Essexu Hayley Ruberyová měla objednanou partu řemeslníků na rekonstrukci koupelny. Do toho ale přišla karanténa a všechno bylo jinak. Britka se ale nenechala od svého záměru odradit. Vzala vše do svých rukou, a jak píše, nejenomže má nově zařízenou koupelnu, ale navíc ušetřila spoustu peněz.

Na rekonstrukci měla po dohodě s dělníky vyčleněných 2000 liber, tedy téměř 61 tisíc korun. Tím, že si vše nakonec zařídila sama a také si sama obstarala veškerý materiál, srazila náklady na 375 liber, tedy zhruba na 11 430 korun.

Úspor dosáhla především upcyklací nepotřebných materiálů a přebytků, které sháněla prostřednictvím internetových obchodů a aukcí. Takto sehnala například barvu, jež někomu zbyla, stejně jako vinylová podlahová krytina. Dřevo, z nějž vyrobila svrchní odkládací desku na koupelnových skříňkách, nalezla na zahradě. Takže ho stačilo nařezat, nalakovat a upevnit na místo.

„Práce na zařizování koupelny mě nadchla. Bylo skvělé vidět, jak se mé představy naplňují. Jsem výsledkem opravdu nadšená,” cituje Hayley britský deník Daily Mail.

Jásavý, jásavý a ještě jednou jásavý. Takový je domov ženy z Velké Británie

Tipy a trendy

„Původně jsem chtěla koupit nějaké pražce a desky z lešení, abych z nich udělala poličky a odkládací desku, ale i vyřazené stály okolo 80 liber (cca 2440 Kč). Našla jsem nějaké dřevo u nás na zahradě za kůlnou. Tak jsem dva kusy obrousila a udělala z něj desku i polici,” popisuje blogerka.

Samotné koupelnové skříňky jen opravila a pozměnila jejich vzhled. Našla si zlaté kování a prosklení zakryla ratanem. Také vanu žena zachovala, ovšem vybavila ji novým sprchovým systémem a především ji doplnila prosklenou zástěnou sahající do poloviny délky vany.

Společně se sprchovým systémem koupila i ladící baterii na umyvadlo. Obojí má černé a ve stejné barvě pořídila i prkénko na toaletu.

Britka si vytvořila domov svých snů. Pro někoho jsou možná dost divoké

Tipy a trendy

Všechny tři nové prvky, společně s nově natřenou boční stěnou u vany, dobře ladí s černobílou podlahou. Keramické obklady září nyní čistě bílou barvou, Hayley je neodstraňovala, ale pouze natřela barvou určenou na keramiku. Třetí barvou, kterou pro svou staronovou koupelnu Britka zvolila, je tmavě zelená. Tou vymalovala horní třetinu stěn nad obklady a také strop.

„Chtěla jsem obnovit naši koupelnu, neboť byla už poněkud zašlá. Takže jsem si na sebe vymyslela, že to dokážu s tak malým rozpočtem, jak to jen bude možné. Utratila jsem nakonec  375 liber (cca 11 430 korun). Rekonstrukce by nás vyšla na několik tisíc liber,” uzavírá Hayley.

Anketa

Už jste někdy rekonstruovali koupelnu?
Ano, dokonce už několikrát.
41,1 %
Ano, jednou.
33,5 %
Ne, ale chystáme se.
13,8 %
Ne, a ani to výhledově nemáme v plánu.
11,6 %
Celkem hlasovalo 2491 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám