Hlavní obsah

Řád v kuchyni? Kouzlo spočívá v detailech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udržet v kuchyňských skříňkách a na lince pořádek, abyste v pravý okamžik vždycky našli přesně to, co potřebujete, nemusí být složité. Stačí k tomu pár šikovných pomocníků v podobě různých organizérů.

Foto: WestwingNow

Otevřené poličky, které nahrazují plně nebo zčásti horní skříňky, jsou dnes v kuchyních trendem.

Článek

Kuchyně patří k nejfrekventovanějším místům v domácnosti. O to náročnější je udržet zde pořádek. Což je důležité nejen z praktického, ale také z estetického hlediska.

Přece jenom je dnes obvykle spojená s hlavním obývacím prostorem, a tak je všechno všem přítomným neustále na očích. Správná organizace prostoru je tedy rozhodně namístě. Nemusíte přitom hned přemýšlet o nové kuchyňské lince. Kouzlo spočívá spíše v detailech. Tedy v drobných doplňcích a organizérech.

Skříňky a zásuvky

Prostor je třeba využít co nejvíce efektivně. Proto se vyplatí zainvestovat do různých speciálních organizérů, např. na příbory, talíře, ale také třeba pro uložení potravin a dalších kuchyňských potřeb. Praktické jsou rovněž různé koše a boxy, díky nimž se snadněji dostanete i k věcem uloženým vzadu.

Otevřené poličky

Na údržbu jsou náročnější. Zato ale praktičtější. S otevřenými poličkami máte větší přehled a vše po ruce. S pořádkem vám pomohou různé doplňky, jako jsou např. dózy, košíky apod. Podobnou službu vám udělají také závěsné organizéry, třeba na nejpoužívanější kuchyňské náčiní. Dobrými pomocníky jsou i různé stojánky, např. na nože či kořenky. A milovníkům vína přijde určitě vhod i nějaký ten stojánek na lahve.

Anketa

Používáte v kuchyni stojánek na nože?
Ano, samozřejmě.
60,1 %
Stojánek přímo ne, ale máme je zvlášť, to je pravda.
7,8 %
Ne, máme je normálně v příborníku.
32,1 %
Celkem hlasovalo 2912 čtenářů.

Odpadkové koše

Je normální, že se odpad třídí, s čímž vám pomohou moderní organizéry, které se dají umístit do některé z kuchyňských skříněk či zásuvky. Na směsný odpad dobře poslouží odpadkový koš s bezdotykovým otevíráním. Hygiena je totiž v kuchyni důležitá.

Reklama

Související články

I v malé kuchyni připravíte velké dobroty

Přestože má vaše kuchyně jen pár čtverečních metrů, nemusíte se vzdávat dobré večeře nebo tříchodového nedělního oběda, kterým někoho pohostíte. S využitím...

Sestavte si kuchyni pro efektivní pohyb

Chcete si dopřát novou kuchyň? O její podobě rozhodují nejen vaše přání, ale i daný prostor, rozmístění rozvodů vody, odpadů a elektřiny. Cestu k vlastní...

Výběr článků

Načítám