Hlavní obsah

Připomeňte si vůni moře

Právo, Dana Jakešová

Léto a dovolená jsou za vámi. Na svěží závan moře, na plachetnice, které se pohupují na hladině, slunění na pláži, na to vše už jen nostalgicky vzpomínáte. Jako na moři si ale můžete připadat i doma. Stačí interiér osvěžit prvky v námořnickém stylu.

Foto: Hornbach

S fototapetou Komar budete mít moře doslova na dosah. Rozměr 368 x 254 cm. Cena 1949 Kč.

Článek

Barvy moře

Bílá a modrá ve všech odstínech, to jsou barvy moře. Evokují pohodový životní styl obyvatel přímořských regionů, vyvolávají klid a harmonii.

Kombinací s dalšími přírodními tóny, jako jsou šedá, žlutá či písková, se přímořský dojem ještě umocní. Tyto barvy přinesou do interiéru letní pocity. Pastelovými odstíny pak dodáte interiéru navíc ještě nádech romantiky.

Materiály jen přírodní

K námořnickému stylu patří jednoznačně dřevo, z něhož se tradičně stavěly lodě. Ale musí mít patinu, jako by na nich zanechal stopy vítr a mořská sůl. Perfektně k němu sednou mosazné doplňky. Sáhnout ale můžete i po jiných kovech. Z textilií patří k moři len, bavlna či juta.

Foto: Hornbach

Tři kulaté samolepky ve tvaru okénka kajuty s podmořskými motivy se hodí pro rychlé designování stěn či nábytku. Cena 279 Kč.

Námořnické motivy

Klasikou jsou nejrůznější doplňky s námořnickými akcenty. Třeba proužky na textiliích, kotvy, lana, majáky, hvězdice, rybky či loďky a čluny.

V interiéru ale zazní i dekorace, jako jsou mušle, oblázky, klacíky vyplavené mořem nebo třeba láhev naplněná pískem. Ty si snadno vyrobíte i sami, stačí zapojit fantazii.

Anketa

Byli jste letos u moře?
Ano, byli.
48 %
Ne, nebyli.
52 %
Celkem hlasovalo 358 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Pět tipů pro ideální pracovní kout

Zdravé sezení je základem každé domácí pracovny. Měla by být klidným tvůrčím místem, v němž nic nesmí odvádět pozornost. Současně nepostrádá technické...

Výběr článků

Načítám