Hlavní obsah

Pár utratil 120 tisíc za návrat do 70. let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakkoli neblahé vzpomínky mohou českého čtenáře pojit se 70. léty minulého století, zdravotnici Kyrie Jaggerovou z anglického Bristolu tehdejší západní styl nadchl svou pestrostí barev a vzorů. Společně s přítelem Andym Philipsem se rozhodli zařídit svůj dům právě v duchu „sedmdesátek” a neváhali za to vydat v přepočtu 120 000 korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britská zdravotnice si zařídila byt ve stylu 70. letVideo: Caters News/CATERS PHOTOGRAPHER, AP

 
Článek

Poněkud psychedelické, či chcete-li jako pohled do kaleidoskopu, tak vypadají originální tapety ze 70. let v některých místnostech domácnosti 33leté Kyrie Jaggerové a jejího partnera, 38letého Andyho Philipse. Oba spolu bydlí v jedné polovině dvojdomku v anglickém Bristolu.

Sedmdesátá léta této zdravotnici a jejímu příteli z Bristolu natolik učarovala, že se rozhodli svůj nově koupený dům zařídit v jejich stylu. Inspiraci nalezli zejména v domě prarodičů Kyrie, kteří si z tehdejší doby spoustu zařízení uchovali.

Práce na vybavení vlastního domova páru trvala rok (konkrétně od loňského září), ale výsledek stojí za to. V dekádě, kdy žebříčkům populární hudby vládly písně skupiny ABBA, v módě byly kalhoty do zvonu a dlouhé špičaté konce límečků, se v interiérech objevovaly výrazné barvy v nečekaných kombinacích s využitím výrazných vzorů. Ne nadarmo je éra 70. let považována za jednu z nejvýraznějších v rámci minulého století.

Kyrie a Andymu se podařilo sehnat i dobový nábytek z vybrané dekády, a tak se mohou doma opravdu cítit, jako kdyby podnikli cestu časem zpět. Kyrie se ve stylu sedmdesátek i obléká.

„Neměli jsme dopředu žádný plán, ale všechno to k sobě moc pěkně pasuje. Oba milujeme styl 70. let, a tak se zařizování domu stalo jakýmsi naším projektem na dobu lockdownu,” svěřila se mladá žena redaktorům agentury Caters News.

Zatímco její partner se věnoval především samotné úpravě interiéru, její doménou bylo zejména shánění nábytku. Jak říká, pokud jde o zařizování, jsou sehraný tým.

Kyrie se neomezila pouze na prohledávání internetových bazarů, ale vyjížděla i přímo „do terénu”. Skvělým místem, kde je možné podobné poklady z minulého století nalézt, jsou nejrůznější charitativní obchody, bleší trhy apod.

Anketa

Líbí se vám styl 70. let?
Ano, moc.
27,6 %
Docela ano.
14,3 %
Nevím, je mi to jedno.
4,5 %
Spíše ne.
9 %
Ne, to není nic pro mě.
44,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7565 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám