Hlavní obsah

Návěs kamionu proměněný v obytný dům je k mání v tombole, lístek vyjde na 600 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý pár během 18 měsíců proměnil návěs kamionu v obytný dům. To by nebylo v současné době až tak nevšední, podobné proměny se těší čím dál větší oblibě. Tento je ovšem k mání v tombole za 20librový lístek. Tedy v přepočtu za necelých 600 korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britský pár si vytvořil byt v návěsu od kamionuVideo: AP

 
Článek

Angličané Marcus Williams a Helen Amblerová z Riponu patří k mladým párům, které oslovila myšlenka upravit si k bydlení dodávku a v té cestovat po světě. Už už byli pro tento krok rozhodnuti, ale pak nakonec pozměnili své plány. Objevili totiž možnost proměnit si v obydlí návěs kamionu určený pro těžké náklady.

„Ten nápad nás uchvátil hlavně kvůli místu, které bychom tak získali. Proměna trvala dost dlouho, ale s konečným výsledkem jsme opravdu velmi spokojení,” svěřil se 26letý Marcus britské zpravodajské agentuře SWNS.

Společně se svou partnerkou si své kutilské dovednosti přitom nejprve vyzkoušeli při renovaci starého karavanu. Při proměně návěsu se pak posunuli o kus dál. Návěs je dlouhý 13,5 metru a majitelé z něj vytvořili domov, který lze kdykoli převézt na jakékoli místo, kam se vejde kamion. V domě mohou bydlet až čtyři lidé.

Kromě ložnice s manželskou postelí a vestavnými skříněmi je v něm také koupelna se sprchou a kompostovací toaletou, v kuchyni zařízené v rustikálním stylu je rozkládací stůl. K vytápění slouží kamna na dřevo s výkonem 5 kW, na střeše je 10 solárních panelů s kapacitou baterie 1000 Ah. Dům je třeba připojit ke zdroji vody. Vybaven je oběhovým čerpadlem.

Vzali do ruky nářadí, které nikdy dříve nepoužili, a postavili si soběstačný minidomek

Bydlení

Proměněný návěs je momentálně zaparkovaný na poli nedaleko města York. Marcus a Helen jej ale plánují prodat. Sami za jeho nákup a proměnu zaplatili 55 tisíc liber, tedy v přepočtu 1,65 milionu korun. Přenechat jej ale chtějí náhodnému výherci v internetové tombole Raffall. Svůj příbytek v ní zaregistrovali pod názvem The Lorry Lodge (Dům v náklaďáku) a během následujícího necelého půl roku chtějí prodat na 4000 tiketů po 20 librách (cca 600 korunách).

„Je to skvělá příležitost, jak získat vlastní off-gridový domov,” lákají zájemce mladí majitelé, kteří vbrzku čekají příchod svého prvního potomka. To je důvodem, proč se rozhodli svůj domov opustit a chystají se na nový, větší projekt. Jeho podobu ovšem tají.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám