Hlavní obsah

Moderní koupelna nezná kompromisy

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupelna neslouží pouze k hygieně. Teď se v ní žije a relaxuje, podobně jako v jiných místnostech. A tomu odpovídá i nabídka sanity, výběr kvalitních materiálů a různých technických vychytávek. Vznikají z myšlenek kreativních designérů a jsou nadčasové, praktické a lahodí oku.

Foto: Sapho

Černá barva vnáší do koupelny jisté dramatično a dotváří perfektní atmosféru po relaxaci.

Článek

Nebojte se dřeva

Přírodní materiály jsou velice oblíbené, a zejména masiv. I ten můžete s klidným svědomím použít v koupelně. Jen musí být správně ošetřen, konkrétně olejovanou vrstvou, která zajistí potřebnou odolnost vůči vodě a vzdušné vlhkosti.

Originální divoký vzhled má přírodní dub řady Invence se zkosenou hranou. Materiál dá koupelně pocit hřejivého tepla, útulnosti a hodí se k modernímu vzhledu černého antracitu.

Dokonalá hygiena

Sprchová toaleta představuje kombinaci tradičního WC a bidetu. Prostřednictvím sprchového ramene se postará o šetrnou očistu po každém použití toalety. Voda je nejpřírodnější čisticí prostředek, je hygieničtější než toaletní papír. Samotná toaleta nabízí i další nadčasové funkce: víko toalety se samočinně otevírá a zavírá díky senzoru, má tlumené noční světlo.

Speciální keramická glazura zaručuje automatické čištění záchodové mísy, zatímco sprchová ramena, která se sama čistí a jsou vyhotovena se speciální antibakteriální úpravou, budete moci vždy používat s pocitem dokonalé hygieny.

Důmyslná řešení

Když je v koupelně málo prostoru, zaměříme se na vhodnou sanitu. Oceníme třeba zkrácené provedení umyvadla Laufen Pro S, které je určeno do koupelen s omezeným prostorem. Nebo toaletu v délce jen 49 cm (klasická délka je 53 cm). I při této délce ale zůstává zachován sedací prostor, který nabízí příjemných 45 cm.

Koupelny v přírodním stylu zaujmou milovníky přirozené krásy

Tipy a trendy

Série Laufen Pro umí také pomoci při speciálních požadavcích uživatelů. Například zvýšená kombi mísa pro handicapované nebo starší lidi dokáže zjednodušit fungování při každodenních potřebách. Stejně tak umyvadlo Liberty Line navržené pro snadné používání osobou na vozíčku.

Vana s tenkým okrajem

Oblíbené vany jsou ty, které vycházejí vstříc minimalistickému designu nejen tvarováním, ale nově i ztenčeným okrajem. Tzv. slim okraj v tloušťce pouhých 18 cm nejlépe rozvine svůj potenciál při zapuštění do obezdívky. Dokonale s ní splyne a umožní vyniknout jednolitému celku bez rušivých přechodů, který může navazovat na design celé koupelny.

Obezdění vany přináší uživateli výhody v podobě odkládacích ploch kolem lemů.

Černá barva frčí

Černá barva vnáší do koupelny jisté dramatično a dotváří perfektní atmosféru pro relaxaci. Je to barva, která nevyjde z módy a vypadá dobře v jakémkoliv prostoru. Praktické a zároveň originální jsou sprchové walk-in zástěny Cure Black. Mají čistý jednoduchý vzhled, dokážou se maximálně přizpůsobit prostorovým dispozicím koupelny.

Prostor v moderním či industriálním stylu skvěle doplní stylová umyvadlová konstrukce. Základem je ocelová podpěra v černém matu.

Relaxuj v přítmí

V koupelně uvítáme decentní přisvětlení jako máme při svíčkách. Pořiďte si LED stmívač, který navzdory svému nostalgickému vzhledu drží krok s moderními trendy a můžete ho regulovat podle libosti.

Pro regulaci jasu stačí otáčet středovým ovladačem. Rámeček stmívače může být z bílé nebo černé keramiky, masivního bukového či dubového dřeva, nebo z velmi oblíbeného betonu.

Walk in – trend mezi sprchovými kouty

Tipy a trendy

Soukromí v koupelně

I na toaletě je soukromí nutné. Je důležité, aby kování umožnilo jednoduché zamknutí dveří zevnitř, a naopak i otevření z druhé strany, tedy venkovní.

Na trhu je novinka: systém Magnetic, který funguje ryze na principu dvou magnetů, má originální úchopná madla, z nichž některá mají rovnou integrované skryté zamykání WC/koupelna jako např. madlo YES. Zámek v tomto případě nenaruší designovou čistotu dveřního křídla.

Anketa

Líbí se vám černá barva v koupelně?
Ano, působí to velice zajímavě.
30,4 %
Nevadí mi tam.
7 %
Spíše ne.
14,5 %
Ne, tam se vůbec nehodí.
48,1 %
Celkem hlasovalo 3148 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám