Hlavní obsah

Hlavní dominantou bytu v pánském stylu je dřevo

K zařízení bytu v novostavbě bytového domu si majitel přizval architektku Veroniku Pánkovou. Základním zadáním pro ni bylo vybudovat moderní a funkční interiér převážně v pánském stylu s co možná největším použitím dřeva.

Foto: Jiří Ernest

Nábytek i obklad za sedačkou jsou z jedné série kouřové dubové dýhy upravené mořením a olejováním.

Článek

Spolupráce majitele a architektky začala v době, kdy se u domu teprve kopaly základy, takže bylo možné ještě drobně zasáhnout do dispozice, např. zrušit plnou stěnu mezi vstupní chodbou a obývákem a udělat tam vzdušnější celoprosklenou příčku s dveřmi.

Dále kompletně změnit dispozici koupelny, kam se po úpravách vešla vana i otevřená sprcha, o kterou majitel moc stál. Výrazně se změnila i dispozice kuchyně, kde se také rušila jedna příčka.

O návrh interiéru se architektka postarala kompletně včetně elektroinstalací, které byly náročnější vzhledem k tomu, že si majitel přál mít různě podsvícený nábytek.

Jak to vidí architektka

„Díky tomu, že klient znal mé předchozí práce, jsem dostala při zařizování poměrně volnou ruku. Přál si v maximální míře využít v interiéru dřevo. Požadavku jsem vyhověla, ale snažila jsem se o to, aby vznikly alespoň nějaké kontrasty, které prostor odlehčí a zpestří.

Nábytek jsem tedy nechala zhotovit na míru z tónované kouřové dubové dýhy, bílého laku a drobných kovových detailů. U mých realizací se mu líbilo různé podsvícení nábytku, které chtěl mít i ve svém bytě. To se podařilo díky LED páskům zafrézovaným v nábytku či v dýhovaných obkladových panelech a sádrokartonových podhledech.

Architektka vsadila na černou zeď a textilní beton, výsledný vzhled bytu překvapí

Tipy a trendy

Důležitá byla pro pána domu pracovna, kam bylo potřeba dostat prostorný stůl a velkou knihovnu na sbírku historických knih. Do kuchyně nebylo nutné příliš investovat, požadavek byl hlavně na kvalitní pracovní desku a na umístění vinotéky.

Pro ozvláštnění interiéru jsem použila epoxidovou stěrku na zdi v koupelně a toaletě a dále na stěně za kuchyní, která přechází přes roh k panelu s televizí.“

„Ke každé zakázce přistupuji individuálně. Ráda překvapím novým řešením, odlišným pohledem na věc, nic ale nelámu přes koleno. Naslouchám vašim přáním a především chci, aby vás spolupráce bavila. Důležitá je pro mě finální spokojenost klientů a pocit z dobře odvedené práce,“ uzavírá architektka.

Lucie Martínková, www.bydlenimagazin.cz

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám