Hlavní obsah

Dům dostal sytě růžovou fasádu, jeho největší zvláštnost to ale není

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domy postavené vzhůru nohama se těší ve světě velké oblibě. Navštívit je mohou turisté například u sousedů v polské Karpaczi nebo v německém Wertheimu. Svůj prvý obrácený dům má od poloviny listopadu také Anglie. Stojí v letovisku Bournemouth v hrabství Dorset.

Foto: Profimedia.cz

Anglie se těší ze svého prvního domu vzhůru nohama.

Článek

Dřevěný dům s jasně růžovou fasádou a taškovou střechou má dvě podlaží, jež jsou plně zařízena. Nábytek stojí na podlaze, jak by se očekávalo, ovšem tu má zde návštěvník nikoli pod nohama, ale nad hlavou.

Foto: Profimedia.cz

Dům je ideálním místem k vytváření veselých fotografií. Stačí je pak jen otočit vzhůru nohama.

Mezi místnostmi, které lze ve výstředním domě a vděčné turistické atrakci nalézt, jsou například koupelna, ložnice, dětský pokoj, pracovna nebo obývací pokoj.

Z nábytku nechybějí tradiční kusy, jako například toaleta, postele, skříně, na „podlaze” v dětském pokoji je dokonce i koberec, v oknech jsou závěsy. Milovníka detailů jistě potěší, že jsou roztažené správným způsobem, tj. také vzhůru nohama.

Foto: Profimedia.cz

V dětském pokoji nechybí na zemi ani koberec. Typický dětský nábytek.

Dům je sestaven z dřevěných panelů, které do sebe zapadají jako veliké kostky lega. Interiér je obložen dřevem v přírodní barvě a první návštěvníci, kteří se do něj podívali, popisovali redaktorům serveru Daily Mail svůj zážitek jako zcela bizarní.

„Rozhodně to není místo, které byste chtěli navštívit, když máte kocovinu,” popsal další s typickým anglickým smyslem pro humor.

Foto: Profimedia.cz

Interiér je celý obložen přírodním dřevem. Designéři budou v průběhu dalších dní ještě na domě pracovat a zařizovat jej dál.

Stavba domu zabrala jedenáct dní a od samého počátku jeho majitelé dostávali samé pozitivní reakce. Jak dlouho ovšem nevšední atrakce v přímořském městě zůstane, není jisté.

Minimálně do června roku 2019 si mohu zájemci přijít vyzkoušet, jak na tom jsou se žaludkem i s kreativitou při vytváření vlastních snímků v místnostech orientovaných vzhůru nohama.

Foto: Profimedia.cz

Kdo má cit pro detail, jistě si všimne, že i závěsy v oknech jsou správným způsobem roztažené.

„Po prvních sedmi měsících je zatím zcela otevřené, co bude dál, ale rádi bychom tu nalezli trvalejší domov,” řekl pro Daily Mail majitel atrakce Tom Dirse ze společnosti Upside Down House UK, jež dům vybudovala a která ho vlastní.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Hledáme nejhezčí rodinné vánoční stromečky

Ozdobený stromeček je možné o Vánocích nalézt snad v každé české rodině. Když se na Štědrý večer rozzáří, rozlije se po celé domácnosti tajemná atmosféra, na niž se těší nejenom děti, ale i dospělí.

Jak vypadá ten váš? Je designově dovedený k dokonalosti? Anebo na něj věšíte tradičně památeční ozdoby po babičce? Zdobíte stromeček v pokoji, anebo jej máte venku, na zahradě? 

Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 20.12.2018 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích vám přineseme v článku o Vánocích v rubrice Bydlení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám