Hlavní obsah

Nový multifunkční projekt v Brně připomene bitvu u Slavkova

Právo, zr
BRNO

Návrh nového multifunkčního projektu v Brně – Austerlitz Centrum – představila mezinárodní investiční a developerská společnost v oblasti nemovitostí, Quinlan Private Golub. Projekt znamená posun v obnově jižní části města a jeho součástí bude také muzeum zabývající se obdobím bitvy u Slavkova.

Článek

„Slavkov má pro město a celý region zvláštní význam a je známý na celém světě. Chceme zdůraznit tuto historickou kapitolu ve spojitosti s Brnem, protože si myslíme, že kombinací kulturního dědictví a moderního developmentu vznikne jedinečný projekt jak z hlediska místních obyvatel, tak i turistů, který bude přínosem pro celé město,“ uvedl Stephen Haigh, generální ředitel Quinlan Private Golub pro Českou republiku.

Společnost plánuje v Brně výstavbu nového rozsáhlého multifunkčního projektu Austerlitz Centrum, pojmenovaného podle slavné bitvy z roku 1805, která se odehrála nedaleko. Pozemek o rozloze přibližně 55 000 m2 se nachází mezi řekou Svratkou, ulicí Opuštěná a novým brněnským nádražím Europoint.

Investiční plán, který byl představen zástupcům města, zahrnuje rezidenční, maloobchodní a kancelářskou část.

Rezidenční budovy o celkové rozloze 86 400 m2 ponesou jména velitelů francouzské, ruské a rakouské armády – Napoleon, Alexandr a František. K dispozici budou také moderní kancelářské prostory, maloobchodní a veřejná zařízení a luxusní hotel Jurys Inn, který patří do sítě hotelů skupiny Quinlan Private.

Projekt, jehož náklady se odhadují na zhruba 200–250 miliónů eur, je součástí revitalizace celé oblasti Jižní centrum.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám