Hlavní obsah

Zabavte děti kreativní hrou

Právo, Sylva Svobodová

I když jsme doma v karanténě, zkusme být pozitivní. Rodina je pohromadě, nikdo nespěchá. Máme čas kreativně tvořit, společně vařit a s dětmi hrát hry. Ty budou nadšené, zaženou nudu a ponorka se nedostaví.

Foto: Albi

Kouzelný dvoulist - jehličnaté stromy

Článek

Pastelkovník

Připravte si dva obdélníky na látky, velké 50 x 60 cm, a širší gumu (alespoň 2 cm), dlouhou 25 cm.

Látku položte lícem na sebe, ze 3 stran sešijte, obraťte, abyste měli lícovou látku z obou stran, a sešijte i poslední, čtvrtou stranu. Teď máte obdélník 50 x 60 cm, z obou stran lícovou látkou.

Foto: Smartpress

Přeložte delší strany napůl, máte jakési desky, ohybem vlevo. Když je rozevřete, tak na levou polovinu, zhruba v půlce, našijte vodorovně gumu, a to tak, že ji prošijte kolmo, zhruba po 1 cm jeden šev. Tím vzniknou otvory na pastelky. Na závěr přišijte stužky na zavazování.

Rozložte pastelkovník, přeložte stužku napůl a přišijte ji do poloviny levého kraje, do místa, kde se napojuje na začátek gumy. Inspirace z knihy Tradinář.

Vyprávěcí kamínky

S dětmi si vyrobte báječnou hru, při které si procvičíte slovní zásobu. Na zahrádce či na procházce nasbírejte hladké kamínky, lihovým fixem nakreslete motiv, symbol, postavičku a kamínky dejte do látkového pytlíku či krabičky.

Foto: Smartpress

Děti i dospěláci si je postupně vytahují a vypravují příběh, v němž musí zaznít vytažený symbol.

Rodinu to stmelí, skvěle se pobaví a krabička příště může putovat ke kamarádovi jako dárek. Inspirace z knihy Tradinář.

Minizahrádka v bytě

Zkuste se s dětmi pustit do vytvoření minizahrádky. Najděte starý květináč, připravte si pytlík se zeminou a prohlédněte rostliny a pokojovky u vás doma.

Foto: Smartpress

Určitě některé bují více, než mají, nabízejí spoustu odnoží a je dobré je vytřídit. Neváhejte je použít na kreativní tvorbu miniaturní krajinky či botanické zahrady.

Děti je můžou zpestřit figurkami podle své fantazie. Inspirace z knihy Zahrada žije (Zahradničíme s dětmi).

Kouzelný dvoulist - jehličnaté stromy

Sestavte si vlastní encyklopedii. S dvoulistem Jehličnaté stromy se děti dozvědí spoustu zajímavých informací a zjistí, jak to funguje uvnitř stromu, proč má jehličí, které druhy je shazují, k čemu slouží kořeny, proč jsou některé mělké, jiné hluboké.

Obálka obsahuje i samolepku, na kterou si děti mohou nahrát to, co je v dvoulistu zaujalo, co si pamatují. Dvoulist obsahuje přes 900 zvukových stop, rozměry 21,5 x 29,7 cm, cena 116 Kč.

Zhoupne se do pohody

Když skončí učení hrou, bude každá maminka vděčná za trochu času pro sebe. To jí splní originální kousek - houpačka, která je pohodlná a bezpečná. Tichý pohyb ze strany na stranu potomka utiší, možná i usne.

Výrobek je navíc praktický, s dítětem totiž poroste - od miminka až po velké dítě.

Foto: Babypoint

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám