Hlavní obsah

Úspěch zahradní party tkví v dobré přípravě

Za hladkým průběhem party či oslavy stojí plán i propracované detaily. Vyplatí se vše zařídit v předstihu, znát počet zúčastněných, jejich zájmy, mít program pro děti. Důležitý je i venkovní nábytek, mít jasno ve výzdobě i skladbě jídla, pití.

Foto: Westwing

Prostřete stylově, slaďte barvy nádobí i sklenic! Na snímku sada šesti různých s názvem Luxor Blue, cena 699 Kč.

Článek

Den před party si připravte vše, co se dá. Naložte maso, upečte koláčky, vychlaďte nápoje, připravte koktejly apod. Ať v den zahradní slavnosti děláte jen to nejnutnější, jste v klidu a můžete se plně věnovat hostům!

Vše může pokazit počasí, proto se na jeho rozmary připravte. Počítejte s tím, že může nečekaně pršet. Nemáte-li prostorný přístřešek (pergolu), určitě si půjčte party stan či skládací zahradní altán. Nabízejí se v mnoha rozměrových variantách, takže najdete ty pro menší i nadstandardní počet hostů. Důležité je, že budete mít střechu nad hlavou a uniknete i zvědavým očím sousedů.

Hosté se budou cítit komfortně, když zajistíme pohodlné sezení. Nejde vůbec o to mít drahý nábytek, může být klidně vyrobený z palet.

Myslete ale na polštáře, podsedáky, deky a plédy. A servírovací stůl, který má být prostorný a stabilní, stejně jako židle k němu. Stolování v plenéru pak umocní ubrus, nejlépe textilní, lehký, odolný vůči vodě i zašpinění.

Foto: Fler

Ručně malované smaltované hrnky nesou folklórní motiv, který vtiskne na venkovskou party nádech tradice. Plecháčky je možné vyrobit i na míru, opatřit vlastním krátkým textem. Plecháček Ptáčci, cena 315 Kč.

Dobrému jídlu a pití sluší dekorativní nádobí. K létu patří keramické barevné talíře, masivní sklenice, rozmanité mísy a misky na saláty. Vyplatí se zvolit soupravy v jedné kolekci, které pojmou vše: od talířů až po dezertní tácy či džbány.

Připravte dětem báječnou party

Jak na to

Světlo pro atmosféru je po setmění nezbytné. Oblíbené jsou elektrické lampionky na zavěšení, ale vděčné jsou samozřejmě i obyčejné čajové svíčky v zavařovacích sklenicích rozmístěné po zahradě.

Zapichovací či profi LED osvětlení z hobbymarketů přispívá k bezpečí hostů.

Anketa

Pořádáte často party na zahradě?
Ano, kdykoli je k tomu příležitost.
37,7 %
Občas ano.
17,4 %
Tak přiměřeně...
13,4 %
Moc ne.
12,6 %
Nepořádáme je.
18,9 %
Celkem hlasovalo 247 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Venkovní kuchyně je nejen kulinářským rájem

Příprava pokrmů na zahradě, terase či na balkoně má své kouzlo, navíc skýtá příležitost k posezení s rodinou a přáteli. Zahradní kuchyni postaví šikovní...

Výběr článků

Načítám