Hlavní obsah

Jak zvládnout cvičení v pohodlí domova

Právo, Karolina Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohyb většině lidí dnes chybí, dokonce i ten přirozený v podobě delších procházek. Rozhodnete-li se pravidelně a intenzivně věnovat zvyšování své kondice či zatočit s problematickými partiemi, můžete začít rovnou doma.

Foto: Kettler

Na multifunkční posilovací lavici posílíme břicho, cvičíme s jednoručními činkami, dostane se tak na všechny partie v oblasti hrudníku, paží, břicha a zad. Cena 10 990 Kč.

Článek

Na Nový rok vzniká řada chvályhodných předsevzetí, ovšem jejich realizace nemusí být vždy správná. Po počáteční euforii je na místě přizvat rozum.

Potýkáme-li se třeba s chronickými bolestmi v ramenou, v krční šíji nebo s vysokým tlakem, navštívíme v první řadě svého lékaře, fyzioterapeuta, kteří doporučí správný pohyb a zatížení, jež nám prospějí.

Snad ke každému produktu určenému k domácímu cvičení je přiložen návod k použití a cvičební plán pro začátečníky i pokročilé. Ti druzí mají návyky z tréninků, z posiloven, své tělo znají a mohou se bez obav věnovat jeho posilování.

Jak má vypadat místnost pro domácí cvičení

Tipy a trendy

Ovšem nováčci, kteří se dosud pohybu moc nevěnovali, by měli tento plán probrat s trenérem, s fyzioterapeutem, a to i v případě, že nemají zdravotní komplikace.

Po dobu celého cvičení je totiž důležité správné dýchání, kterému laici často nevěnují pozornost. Před vlastním tréninkem je to pak řádné zahřátí a příprava na vyšší výkon.

Až poté trénujeme a posilujeme kondici, jak potřebujeme, ať již zvolíme švihadlo, posilovací gumy, balanční desku, či rotoped. Na závěr se protáhneme a uvolníme.

Při nákupu produktů

Vybíráme ten, který odpovídá naší kondici, výšce, váze a typu partií, které chceme posílit.

Například při nákupu gymnastického míče pro posílení zad musíme zvolit správnou velikost. Míč by měl při posazení mírně pružit, nohy v kolenou mají být ohnuty v pravém úhlu.

Orientačně je průměr míče 65 cm vhodný do 170 cm výšky postavy, 75 cm je velký míč pro osoby nad 170 cm.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se liší dispozice žen a mužů k pohybu

Rozdělování sportů na mužské a ženské může dnes leckomu připadat jako přežitek. Navíc třeba kulturistky nebo zápasnice a muži jogíni či tanečníci nejsou žádnou...

Stále dost kouříme a moc se nehýbeme

Tržby obchodů se sportovním zbožím sice v Česku trhají rekordy a zdravý životní styl je všudypřítomným tématem, v reálu ale většina lidí stejně příliš...

Výběr článků

Načítám