Hlavní obsah

Zlomí se jeho kletba? Dům, v němž žila Whitney Houstonová, je na prodej

Novinky, Jana Nesvadbová

Je to na první pohled nenápadný cihlový dům v americkém státě Georgia. V řadě ostatních nijak nevyčnívá, ničím se od ostatních neliší. Přesto, jako by právě nad ním visela zlá kletba. Žily v něm dvě zpěvačky, které zemřely na předávkování drogami. Nejprve to byla Whitney Houstonová, později pak její dcera, Bobbi Kristina Brownová. Nyní je dům na prodej. Zlomí nový majitel jeho prokletí?

Foto: Profimedia.cz

Zpěvaččin dům (uprostřed) je na prodej zhruba za 14 milionů korun.

Článek

Řadový dům ve městě Alpharetta nemá nejlepší pověst. Není divu. Patříval světově známé soulové zpěvačce Whitney Houstonové, která v roce 2012 zemřela na utonutí v hotelové vaně, za což mohlo částečně její onemocnění věnčitých tepen a částečně předávkování kokainem.

V domě poté žila dál její dcera zpěvačka Bobbi Kristina Brownová, jíž měla s manželem Bobbym Brownem, ovšem jenom tři roky. V roce 2015 to přehnala s drogami patrně i ona a byla rovněž nalezena bez vlády ve vaně. V kómatu strávila ještě šest měsíců, nakonec ale zemřela na lobární pneumonii v nemocnici, kam ji převezli.

Současný majitel domu se snaží jej prodat, a tak mají fanoušci interpretky slavného hitu I will always love you nebo olympijské hymny ze Soulu One moment in time možnost znovu nahlédnout do zdí, které zpěvačka obývala.

Dům má tři podlaží a obytné podkroví. Po schodišti na levé straně se vystupuje k úzkým vchodovým dveřím, zatímco většinu čelní strany domu směrem do ulice zabírají vjezdy do dvoumístné garáže.

Foto: Profimedia.cz

V prvním patře domu je obývací pokoj propojený s kuchyní a jídelnou.

Foto: Profimedia.cz

V jedné z ložnic je možné objevit vyřezávaný dubový nábytek.

V interiéru o velikosti 242 čtverečních metrů je možné napočítat tři soukromé pokoje, čtyři ložnice, a především v klasickém stylu zařízený obývací pokoj propojený s kuchyní a jídelnou. Na tuto místnost na straně směrem do zahrady navazuje balkon s hezkým sloupkovým zábradlím ze dřeva.

Návštěvníka ve všech místnostech zaujme dřevěný nábytek z masivu, jímž je dům v současnosti zařízen, český divák, jenž je zvyklý na střídmější styl, si pak může při pohledu na snímek jedné z ložnic a její vyřezávanou dubovou postel a skříň klást otázku, zda té zdobnosti není přeci jenom už moc.

Dům se poprvé objevil na trhu v roce 2016. Od té doby byl na prodej až letos v září, a poté, jak připomíná britský web Daily Mail, hned v říjnu, kdy majitel kvůli nezájmu potenciálních kupců snížil cenu. V současné době za nemovitost požaduje 599 000 dolarů (takřka 14 milionů korun), původně chtěl o deset tisíc dolarů více (tedy o 232 tisíc korun).

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám