Hlavní obsah

To se nepovedlo. Pierce Brosnan stahuje z trhu dům v Malibu, chtěl za něj 2 miliardy

Když irský herec Pierce Brosnan před rokem nabídl k prodeji své sídlo v kalifornském Malibu za 100 milionů dolarů (cca 2,14 miliardy korun), vzbudilo to mezi realitními pozorovateli veliký zájem, protože v případě úspěšného obchodu by se dům stal jedním z nejdražších v celé oblasti. Nyní je zřejmé, že se jím - alespoň prozatím - nestane. Někdejší představitel Jamese Bonda dům na břehu oceánu totiž z prodeje stáhl.

Foto: ČTK/Panoramic/FREDERIC ANDRIEU / Peps / Profimedia.cz

Pierce Brosnan stáhl z prodeje své sídlo v Malibu. Za dvě miliardy je nikdo nechtěl.

Článek

Pierce Brosnan žije s rodinou už léta na Havaji. Konkrétně na ostrově Kauai. K domu na pobřeží v lokalitě, kde bydlí další slavní herci, jako třeba Danny DeVito či Dustin Hoffman, jej vážou osobní vzpomínky. Dlouho si jej proto ponechával, i když se jej v minulosti snažil alespoň pronajímat.

Loni v září jej ale nabídl k prodeji. Za rovných sto milionů dolarů. Případný zájemce byl získal pozemek o výměře půl hektaru v uzavřené komunitě a na něm dvojici domů.

Hlavní z nich nese poetický název Orchid house, tedy Orchideový dům, jehož celková užitná plocha činí 1161 čtverečních metrů.

Jeho vzhled se od ostatních sídel na pobřeží nepřehlédnutelně liší. Nelze si nepovšimnout, jak je jeho architektura inspirována stavbami jihovýchodní Asie. Brosnan se pro tamní styl nadchl v době natáčení v pořadí své druhé bondovky Zítřek nikdy neumírá v roce 1997 v Thajsku.

Kinosál i hudební pokoj

Dvojice domů má dohromady pět ložnic a porůznu v nich lze napočítat 14 koupelen či toalet.

V hlavním domě je rovněž malý kinosál, vinný sklep s řízenou klimatizací a kapacitou pro 200 lahví, posilovna, hudební pokoj a velká koupelna se dvěma vanami a zdí obkládanou travertinem.

Vila na Riviéře, která patřila Seanovi Connerymu, je na prodej

Jak bydlí VIP

Velice důležitou roli hraje u této nemovitosti exteriér, s nímž je interiér důsledně propojený. Právě na mramorem vykládané terase je spousta míst k posezení a odpočinku i k jídlu. Posledně jmenovaný prostor je pak ukryt za hradbou skleněných zástěn, aby na stolovníky nefoukalo a nezalétával jim písek na stůl.

Na pozemku je možné objevit vzrostlé palmy, bazén se slanou vodou, ohniště i pěšinu vedoucí přímo na pláž.

Foto: Profimedia.cz

Nejkrásnější výhled je z balkonu před ložnicemi.

A je-li řeč o jídle, s terasou je velikými posuvnými dveřmi propojena i kuchyň, která má pracovní plochy nejenom z bílého mramoru, ale také dvojici ostrůvků, jejichž pracovní desky jsou dřevěné.

Součástí jejího zařízení je i krb, s ním sousedící posezení ve výklenku s televizí nad hlavou. To proto, aby bylo možné ji sledovat při jídle u kruhového stolu pro čtyři.

Výhled na oceán

Srdcem domu je pak velký obývací pokoj, jeho okna sahající od země ke stropu lze rozesunout ke stranám a vpustit dovnitř spoustu svěžího mořského vzduchu.

Ačkoli i z obývacího pokoje je překrásný výhled na pláž, ten nejhezčí je ze soukromých ložnic v patře.

Wayne Gretzky prodal podruhé své rozlehlé sídlo, opět vydělal

Jak bydlí VIP

Jak podotýká web New York Post, představitel agenta 007 nabídl dům k prodeji sice už před rokem, dosud o něj však nikdo neprojevil zájem. Proto jej herec nakonec z prodeje stáhl.

Anketa

Zažili jste také potíže při prodeji nemovitosti?
Ano, bohužel také. A ještě pořád zažíváme.
8,3 %
Ano, ale nakonec se vše nějak vyřešilo.
15,8 %
Nevím, nic si nevybavuji...
2,2 %
Ne, vše klapalo, jak mělo.
16,2 %
Ne, protože jsem nic neprodával/a.
57,5 %
Celkem hlasovalo 7562 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám