Hlavní obsah

Starobylé trámy a kámen na každém kroku. Americký herec prodává svůj ranč na vrchu hory

Rozlehlý ranč postavený ze dřeva a kamene na velikém pozemku na vrchu hory, odkud má výhled desítky kilometrů daleko a naprosté soukromí, nabídl k prodeji americký, převážně seriálový herec Judd Hirsch. Ranč se zdá být ideálním domem pro dovolené i početnějších rodin a stojí v okrese Ulster County, v americkém státě New York.

Foto: Profimedia.cz

Americký herec prodává ranč na vršku hory.

Článek

Herce s vlídnou, dobráckou tváří znají filmoví fanoušci přinejmenším jako filmového otce Jeffa Goldbluma ze snímku Den nezávislosti z roku 1996, za film Obyčejní lidé (r. 1980) byl nominován na Oscara v kategorii nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.

Pozemek nedaleko města Napanoch koupil už v roce 1983. Tehdy to byla parcela s rozlohou 18 hektarů. A na ní si nechal postavit první dům. V průběhu dalších let ale přikoupil ještě další dva sousední pozemky, takže v současnosti má ranč plochu 31 hektarů.

Na nich je pak kromě hlavní rezidence dalších dvanáct staveb, včetně chaty pro hosty, dvou garáží pro více aut, jezírka, jež napájí vody z jarního tání a malého samostatného domku na jeho břehu.

Mezi dalšími stavbami je i meditační domek, dům pro správce se dvěma ložnicemi a dvě stodoly na všemožné vybavení.

Ranč se může chlubit i tenisovým kurtem a zejména pak domkem, v němž je nejenom vyhřívaný bazén, ale i plně vybavená kuchyň, posezení u krbu a posilovna.

Wayne Gretzky prodal podruhé své rozlehlé sídlo, opět vydělal

Jak bydlí VIP

Jak upozorňuje Fred Waring, zástupce realitní kanceláře Corcoran Country Living, jež prodej zprostředkovává, ranč je navzdory své rozloze a počtu budov nečekaně úsporný, pokud jde o náklady na elektřinu a vytápění.

Na pozemku má totiž vlastní solární farmu a rovnou dvacítku geotermálních vrtů. Ty obsluhují jak hlavní rezidenci, tak bazén.

Foto: Profimedia.cz

V hlavní místnosti rezidence je možné objevit 200 let staré trámy, které pocházejí z rozebrané stodoly.

Rezidence má užitnou plochu 520 čtverečních metrů, přičemž je v ní možné objevit šest ložnic, čtyři koupelny a samostatnou toaletu.

Velký obývací pokoj rámují 200 let staré trámy, které - stejně jako materiál v dalších místnostech domu, pocházejí z pěti rozebraných stodol z oblasti Catskills, kam je z ranče hezký výhled. Velmi hezkým prvkem interiéru je rovněž trojice ručně vyrobených kamenných krbů.

Staromládenecký dům Orlanda Blooma je opět na prodej, je o milion levnější

Jak bydlí VIP

Důvod, proč se šestaosmdesátiletý herec rozhodl ranč prodat, je čistě pragmatický. S manželkou zůstanou bydlet nedaleko, ovšem chtějí se uskromnit.

„Cítili, že bude vhodnější pro někoho, kdo by byl schopen využít celou nemovitost,” řekl Waring pro web Times Union. Ranč je na prodej za 4,5 milionu dolarů, tedy 97,8 milionu korun.

Anketa

Líbí se vám myšlenka stavět domy z recyklovaného materiálu?
Ano, je to ekologické, a navíc má nový dům atmosféru.
72,3 %
Docela ano.
7,7 %
Nevím, to neumím posoudit.
5,2 %
Spíše ne.
4,8 %
Ne. Nový dům se má stavět z nových materiálů.
10 %
Celkem hlasovalo 4301 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám