Hlavní obsah

Nový dům s nahrávacím studiem „temného“ hudebníka Marilyna Mansona je plný světla a lehkosti

Až nečekaně pozitivním, uvolněným a světlým dojmem působí šedomodrý patrový dům nedaleko kalifornského města Glendale, který si koupil hudebník a notorický rebel Marilyn Manson. Stavení se sedlovými střechami a zdmi zčásti obkládanými dřevem připomíná tak trochu chatu.

Foto: Profimedia.cz

Marilyn Manson si pořídil nový dům, ve kterém má i nahrávací studio.

Článek

Velkou předností domu je velká míra soukromí, které nabízí. Stojí totiž na nenápadném pozemku, jenž je na malém kopci, a tak má zároveň hezký výhled do okolí. Od vstupní brány k němu vede dlouhá příjezdová cesta.

Na zahradě roste spousta stromů, a tak ačkoli je to odtud vzdušnou čarou jen kousek do rušného Los Angeles, ve skutečnosti má člověk pocit, jako by město bylo míle a míle daleko.

Objekt byl nedávno rekonstruován a modernizován. K nejdůležitějším úpravám patřila proměna samostatně stojící garáže pro dvě auta v profesionální nahrávací studio.

Zajímavostí domu z roku 1964 je nestejnoměrné rozložení jeho užitné plochy (196 m2) mezi dvě podlaží. Přízemí má menší půdorys než patro, které je přesahuje, a díky tomu vytváří například chráněný prostor před hlavním vstupem.

Do domu se vchází velkými dvoukřídlými dveřmi, jež hosta přivedou hned do hlavní společenské místnosti domu. Jejím přirozeným dělicím prvkem je dřevěné schodiště s nenápadným šedavým zábradlím z kovu. Podlahu u vstupu pokrývá šedá dlažba, dále je pak všude dřevěná.

Miley Cyrus si koupila nový dům za 190 milionů korun a vrací se zpět do Malibu

Jak bydlí VIP

Po levé straně od vchodu je umístěna kuchyň, za ní je menší salonek propojený prosklenými posuvnými dveřmi s dřevěnou terasou, odkud je výhled do zelené zahrady s květinovými záhonky.

V obývacím pokoji, jenž je od hlavních dveří napravo, nechybí černě natřený krb vložený do stěny obkládané kamenem. S krbem ladí jak barva sedací soupravy, tak dalšího nábytku, výmalba ve všech místnostech je ovšem čistě bílá, díky čemuž interiér domu působí opticky, že je nejen vzdušný, ale i prostornější, než tomu ve skutečnosti je.

V horním podlaží je pak čtvero ložnic, tu hlavní doplňuje vlastní koupelna. Další dvě jsou rozmístěné na jiných místech domu.

Jak připomíná web Dirt, hudebník, jehož občanské jméno zní Brian Hugh Warner a jenž slavil největší úspěchy v 90. letech, kdy se podílel na tvorbě tzv. Temné kultury v populární hudbě, koupil dům za 2,2 milionu dolarů, tedy zhruba 51,5 milionu korun.

Vánoční přehlídka čtenářů – hledáme symbol Vánoc

V každé rodině symbolizuje Vánoce něco jiného. Někde vytáhnou ze skříně po generace uchovávaný betlém, tu vyzdobí okna, jinde zase zavěsí na dveře věnec s chvojím. Co je symbolem Vánoc u vás? Co musíte nachystat, abyste si mohli říci: „Tak, a jsou tu zase Vánoce.“ Podělte se o kousek své sváteční atmosféry v naší tradiční vánoční přehlídce!

Snímky s krátkým popisem a údajem, odkud pocházíte, zasílejte na náš e-mail: bydleni@novinky.cz.

To je divočina! Seriálová Sansa Starková prodává dům v Miami. Interiér není nic pro konzervativce

Jak bydlí VIP

Reklama

Související témata:
Marilyn Manson
Nahrávací studia

Související články

Výběr článků

Načítám