Hlavní obsah

Módní návrhář Tommy Hilfiger prodává romantické sídlo za miliardu

Novinky, Jana Nesvadbová

Oděvy, které vytváří známý americký návrhář Tommy Hilfiger, se vyznačují švihem a sportovní lehkostí. Přitom ctí tradiční formy. A právě tradiční vzhled má i sídlo, které nabídl k prodeji. Ač v americkém Greenwichi, postavené je v normanském stylu a skvěle by zapadlo i do toho anglického, v Jihovýchodním Londýně.

Foto: Profimedia.cz

Módní návrhář Tommy Hilfiger prodává své rodinné sídlo v Connecticutu.

Článek

Sídlo obrostlé břečťanem, z dálky působící jako vytvořené ze zeleného plyše, stojí na devítihektarovém pozemku. Hilfiger, společně se svou ženou, jej koupil v roce 2010. A zaplatil za ně tehdy 31 milionů dolarů, tedy v přepočtu zhruba 685 milionů korun.

Sídlo je možné objevit na vrchu kopce zvaného Round Hill a v Greenwichi je to ten nejvýše položený pozemek.

Sídlo z roku 1939, jež navrhl architekt Greville Rickard, manželé Hilfigerovi po dobu šesti let rekonstruovali, a dlužno říci, že se tak dělo s velikou pečlivostí a ohledem na uchování jeho původního stylu.

Rekonstrukcí prošly kromě jiného veškeré mechanické prvky v domě a především, sídlo má zcela novou střechu. Rekonstrukce zabrala tři roky, a její krytina je ručně vyrobena.

Foto: Profimedia.cz

Rekonstrukcí prošla většina domu, včetně dřevěných podlah a stropů.

Vyměněny, opraveny a znovu natřeny byly také všechny podlahy, stropy, zcela nově je zařízena perfektně vybavená kuchyň a samozřejmě koupelny.

Dům má užitnou plochu 1235 čtverečních metrů. Je v něm šest samostatných ložnic, kromě již zmiňované kuchyně nechybí obývací pokoj a několik dalších více formálních místností, které doplňuje soukromý kinosál zařízený – trochu překvapivě – v ryze orientálním stylu, herní místnost, posilovna a také vinotéka se samostatnou degustační místností.

Slavný módní návrhář po 11 letech prodal svůj byt. Nahlédněte do něj

Jak bydlí VIP

Módní návrhář se svou ženou Dee Ocleppo Hilfigerovou vlastnili v minulosti hned několik domů v Greenwichi. Všechny je koupili, rekonstruovali a zase prodali. V tomto ovšem skutečně bydleli. Nyní jej ale nabízejí k prodeji za 47,5 milionu dolarů, tedy v přepočtu něco málo přes jednu miliardu korun.

Důvodem, jak se Tommy Hilfiger svěřil deníku The Wall Street Journal, je jejich dlouhodobá touha přestěhovat se. Jejich novým domovem se stane Palm Beach.

Anketa

Líbí se vám stará venkovská sídla?
Ano, moc. Mají nádhernou atmosféru.
73,4 %
Některá docela ano.
10,7 %
Nevím, nemám na to jasný názor.
1,8 %
Spíše ne, přijdou mi do dnešní doby nepraktická.
4,8 %
Ani trochu. Není to vůbec můj oblíbený styl.
9,3 %
Celkem hlasovalo 8308 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám