Hlavní obsah

Model ze slavné rodiny si pořídil dřevěný skvost

Jednoduchý, vzdušný dům plný dřeva si v přepočtu za 53 milionů korun pořídil mladý model Anwar Hadid. Dům je možné objevit v losangeleské čtvrti Studio City.

Foto: Profimedia.cz

Anwar Hadid (ve výřezu s přítelkyní Duou Lipou) si pořídil nový dům, který svým vzhledem připomíná chatku na stromě.

Článek

Anwara Hadida si asi většina smrtelníků zatím zařadí jen podle jeho příjmení, které napovídá o příbuzenství se slavnými modelkami Bellou a Gigi z klanu Hadidových. Jako jejich bratr se modelingu v šestnácti letech upsal také, ale v současnosti je patrně více známý jako partner zpěvačky jménem Dua Lipa.

Cit pro pěkné nemovitosti zřejmě ale má. Alespoň tak lze soudit dle jeho poslední koupě domu v kopcích čtvrti Studio City v americkém Los Angeles.

Jde už o starší dům, postavený byl v roce 1953, autorem jeho návrhu byl americký architekt John Lautner. Dům získal přízvisko Tyler House, to podle svých tehdejších majitelů, Theodora a Helen Tylerových.

Po nich pak dům vystřídal několik majitelů, až jej konečně v roce 1993 koupil losangeleský fotograf Peter Tangen. Jeho zásluhou už poněkud stárnoucímu domu pomohla kompletní rekonstrukce, na níž se podílel tým hned několika architektů - Frank Escher, Helena Arahueteová a Tracy Stoneová. Jejich cílem bylo rozebrat dům do posledního hřebíku a zrenovovat vše, co šlo. Přitom se ale drželi ve stylu původního Lautnerova návrhu.

Nově ovšem přibyly v domě světlíky a zvětšil se obývací pokoj, jemuž přibyla prosklená stěna, na některých místech až tři metry vysoká.

Wayne Gretzky prodal podruhé své rozlehlé sídlo, opět vydělal

Jak bydlí VIP

Celý dům, i díky svému umístění na vršku kopce, působí tak trochu jako dům na stromě. Tomuto dojmu napomáhají i vzrostlé stromy rostoucí v jeho bezprostřední blízkosti - smokvoně, duby a eukalypty.

Rovněž v interiéru tento pocit člověka neopouští. Naopak jej podporuje zařízení převážně ze červenohnědého dřeva, které je možné objevit na stěnách, na podlaze i na jednotlivých kusech nábytku. Především je to ale právě prostor obývacího pokoje, který jako by levitoval ve volném prostoru s vyhlídkou do zelených korun stromů v okolí.

Uspořádání domu s užitnou plochou 133 m² není nijak složité, jeho srdcem je zmiňovaný obývací pokoj s kuchyní, které doplňují dvě ložnice s vlastními koupelnami. Ve spodním podlaží je pak schovaná garáž.

Staromládenecký dům Orlanda Blooma je opět na prodej, je o milion levnější

Jak bydlí VIP

Jak upozorňuje web Dirt, Anwar Hadid dům koupil od Petera Tangena za 2,5 milionu dolarů, tedy zhruba za 53 milionů korun.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám