Hlavní obsah

Lewis Hamilton se znovu snaží prodat svůj penthouse. Sám se v něm mihl jen párkrát

Novinky, Jana Nesvadbová

Znovu po roce a o pět milionů levněji nabídl k prodeji svůj honosný penthouse v newyorské oblasti známé jako Tribeca britský pilot Formule 1 Lewis Hamilton. Řidič stáje Mercedes-AMG Petronas žádá za svůj trojpodlažní byt na Greenwich Street 52 milionů dolarů, tedy zhruba 1,2 miliardy korun.

Foto: Profimedia.cz

Britský pilot F1 Lewis Hamilton nabízí znovu k prodeji svůj trojpodlažní byt v New Yorku.

Článek

Červený cihlový dům v bývalé průmyslové části města je doslova přístavištěm hvězd zvučných jmen. Bydlí zde například herci Meg Ryanová, Jake Gyllenhaal, Justin Timberlake, Ryan Reynolds, zpěvák The Weeknd a modelka Bella Hadidová. Své apartmá zde má i další herečka, Jennifer Lawrenceová, ta jej však pronajímá.

Jak při příležitosti pilotova loňského neúspěšného pokusu penthouse prodat vypočítával web deníku New York Post, pětatřicetiletý Hamilton koupil byt o velikosti 827 m² v roce 2017 v přepočtu zhruba za miliardu korun. Nikdy v něm ale pořádně nebydlel, uvádí web.

Triplex, jak se trojpodlažním bytům říká, je v nejvyšších poschodích domu a pyšní se 316 m² venkovních prostorů a bazénem. Jeho hlavní prostor tvoří sál se stropem ve výšce šest metrů. Prázdnotu velké, bíle vymalované místnosti rozbíjejí trámy v přírodní barvě dřeva spojované ocelovými pláty, na nichž jsou záměrně ponechané vystupující šrouby.

Foto: Profimedia.cz

Prázdnotu prostoru rozbíjejí nápaditým způsobem trámy.

Foto: Profimedia.cz

Penthouse patří k tomu nejluxusnějšímu v celém domě.

V bytě je dohromady pět ložnic, šest koupelen a k nim ještě další dvě toalety. Kuchyň má svou samostatnou místnost s velkým ostrůvkem uprostřed a zařízena je nábytkem v tmavě hnědé barvě.

Z kuchyně se vychází do jídelny, která je propojena s hlavní velkou dvoranou. S tou sousedí po straně ještě knihovna. Po schodech se vystupuje do druhého podlaží bytu, kde jsou především zmiňované ložnice s koupelnami a šatna.

Po dalším schodišti vede cesta na střechu domu, kde je menší zastřešený prostor. Ten je zařízen jako multimediální místnost s foyer. Právě odtud se vychází na střechu, která slouží jako terasa. Zde je již zmíněný, nevelký bazén.

Zajímavostí je druhý bazén, který je v domě a který mají k dispozici všichni obyvatelé budovy. Zůstal zde ještě z dob, kdy stavba sloužila jako továrna. Dalším společným zařízením domu je pak společná tělocvična a turecké parní lázně.

K Hamiltonovu penthousu náleží hned dvě parkovací místa v domě, podotýká web Essentially Sports a doplňuje, že současná cena, za níž je byt na prodej, činí 52 milionů dolarů, tedy zhruba 1,2 miliardy korun.

Anketa

Líbilo by se vám mít bazén na střeše?
Ano, dokonce ho tam i máme.
41,1 %
Ano, obzvláště, kdyby byl zespoda prosklený.
16,3 %
Nevím, je mi to jedno.
8,6 %
Ne, je to nesmysl.
12,5 %
Ne, máme šikmou střechu.
8,9 %
Nemáme dům.
12,6 %
Celkem hlasovalo 7010 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám