Hlavní obsah

Kamenný ranč vás chytí za srdce. K dokonalosti mu chybí jen nový majitel

Kamenný ranč na samotě v americkém Utahu nepochybně potěší oko každého milovníka příběhů z drsného severu a amerického Západu. Je zasazený doprostřed divoké přírody s výhledem na Skalisté hory. Co více si přát? Inu, patrně oněch 86 milionů korun, za něž jej prodává herečka Katherine Heiglová se svým manželem Joshem Kelleym.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Katherine Heiglová a její manžel Josh Kelley prodávají tento ranč v Utahu.

Článek

Moderní ranč postavený v roce 2008 má kamenné zdi, plechovou střechu a dvojici štítů, jimiž hledí do divoké, pro někoho možná až trochu nehostinné krajiny nedaleko města Oakley. Zajímavostí této stavby s užitnou plochou maličko pod 500 čtverečních metrů je průjezd, který má ve středu, a nad nímž je obytný prostor z externí strany obkládaný dřevem.

Umístěný je na pozemku s výměrou mírně přesahující šest hektarů. Ranč tvoří ve skutečnosti dvojice domů, první je hlavní, druhý, těsně přiléhající k němu, je určen pro hosty.

Se svým „velitelem” si ale v ničem nezadá, má stejný styl, je plně zařízen a je v něm například i stejný počet ložnic se stejným počtem koupelen – dvě a dvě. Oba domy jsou dvoupodlažní a cesta k nim vede přes romantický most překlenující jezírko.

Při pohledu na exteriér domu může zimomřivější diváky napadnout, že v něm asi příliš tepla nebude. Opak je ale pravdou. Jeho interiér působí jako velice útulný domov plný pohodlí a tepla. Zdi jsou uvnitř bíle omítnuté, kámen zde roubí hlavně nezbytný krb, na stropech pak samozřejmě nechybějí masivní dřevěné trámy.

Moderní interiér

Vlastní zařízení pak rozhodně nelze označit za rustikální, kterýžto styl by člověk při pohledu na dům zvenčí očekával, je plně moderní, s lehkým nádechem jemně připomínajícím styl koloniální.

Zajímavě je v domě vyřešeno umístění kuchyně, která je v samostatné místnosti, ta je ovšem s obývacím pokojem propojena širokým otvorem ve stěně.

Jídelní zóny jsou zde tři, první je bar u pracovní plochy, druhou je snídaňový koutek přímo v kuchyni a pak oficiální jídelní stůl, nad nímž se vznáší zdobený bílý lustr. Se všudypřítomnými dřevěnými podlahami ladí dřevěné kuchyňské skříňky lakované do vysokého lesku.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyň je od obývacího pokoje oddělena, ale obě místnosti propojuje velký stavební otvor.

K ložnici majitelů přiléhá šatna, francouzskými dveřmi lze vycházet na kamennou terasu. Výjimečně působí kamenné obklady v koupelně propojující barvu světlého mechu s měděnými odstíny.

Je na prodej

Ranč leží zhruba hodinu cesty ze Salt Lake City. Herečka známá například ze seriálu Chirurgové, za nějž v roce 2007 získala ocenění Emmy, jej v minulých dnech nabídla k prodeji za 4 miliony dolarů. To je v přepočtu zhruba 86 milionů korun.

Anketa

Líbí se vám spíše ranče dřevěné, nebo kamenné?
Dřevěné
13 %
Kamenné
7,5 %
Obojí
73,4 %
Jak kdy
1,9 %
Nelíbí se mi ranče jako takové
4,2 %
Celkem hlasovalo 4899 čtenářů.

Koronavirové rozptýlení na sněhu

Dolehla na vás také nuda během neustálých uzávěrek kvůli koronavirové pandemii natolik, že jste šli nakonec řádit na sníh? Vytvořili jste něco obzvláště povedeného? Iglú, hrad, klouzačku...?

Pochlubte se ostatním čtenářům a inspirujte je! Pošlete nám fotku svého výtvoru a připište k ní pár vět na naši adresu bydleni@novinky.cz. Nejzdařilejší díla rádi představíme!

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám