Hlavní obsah

Justin Bieber koupil rozlehlé sídlo s neuvěřitelnou slevou. Přesto to bylo za více než půl miliardy

Novinky, Jana Nesvadbová

Fanoušci kanadského zpěváka Justina Biebera mohou obdivovat jeho nejnovější přírůstek do sbírky nemovitostí. A jak je u mladého rozervance zvykem, není to běžný domeček, ale velkolepé sídlo. Tentokrát se mu ale možná podařil šikovný tah, dům na prestižní adrese Beverly Park v americkém Los Angeles totiž koupil se slevou záviděníhodných 16,2 milionu dolarů, tedy 361 milionů korun. Cena je ale i tak stále ohromující.

Foto: Profimedia.cz

Kanadský zpěvák Justin Bieber s manželkou Hailey si pořídili rozlehlé sídlo v Los Angeles.

Článek

Dům postavený na konci 80. let minulého století má jednu z nejvyhledávanějších adres v Kalifornii. Stojí totiž ve čtvrti Beverly Park, kde bydlí hvězdy jako Denzel Washington, Sylvester Stallone, Eddie Murphy nebo Rod Stewart.

Patrové sídlo s velikým bazénem a vířivkou obklopuje zahrada plná vzrostlé zeleně. Jeho interiér, v němž lze napočítat na sedm samostatných pokojů a celou desítku koupelen, není zařízený v jednotném stylu, spíše je kladen důraz na to, aby každá z místností měla svou vlastní atmosféru.

Host vstupuje do haly s dvojnásobně vysokým stropem a šachovnicovou dlažbou na podlaze, odkud může pokračovat dále do hlavní obytné místnosti propojující velkoryse zařízenou kuchyň s obývacím pokojem a jídelnou, anebo může vystoupat po elegantním zaobleném schodišti s černě natřeným zábradlím do horního podlaží, kde jsou umístěné ložnice.

Foto: Profimedia.cz

Vstupní hala

Stylovým doplňkem haly je černý klavír, jenž navíc v domě zpěváka ihned nenásilně navodí náladu k poslechu něčeho příjemného.

Ovšem i milovník jiných druhů umění, než je hudba, si přijde v domě na své. Ať již je to v knihovně, která se zbytku domu mírně vymyká svým historizujícím vzhledem, anebo v domácím kině, jež je vybaveno zvukovou izolací na stejné úrovni, jako jsou kinosály. Laika ale spíše upoutají fialovomodré plyšové sedačky, které umožňují sledování filmů vleže.

Gene Simmons z kapely Kiss prodává svůj dům. Už jenom výhledy stojí za to

Jak bydlí VIP

Dům má dohromady 1022 čtverečních metrů užitné plochy a stojí na hektarovém pozemku.

Jak uvádí web časopisu Variety, dům byl naposledy prodán v roce 2015 za 16,5 milionu dolarů (cca 368 milionů korun), jeho současný majitel se jej už dva roky marně snažil prodat za cenu, která dosahovala původně až částky 42 milionů dolarů (936 milionů korun).

Zpěvák, společně se svou manželkou Hailey, si ale počkal, až s cenou půjde dolů a nyní dům získali za 25,8 milionu dolarů, tedy 575 milionů korun.

Anketa

Líbí se vám na podlaze šachovnicový vzor?
Ano, je to stylové.
18,1 %
V některých místnostech ano.
25,7 %
Je mi to celkem jedno.
15,5 %
Spíše ne.
10,3 %
Ne, líbí se mi něco jiného.
30,4 %
Celkem hlasovalo 5774 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám