Hlavní obsah

Jan Bendig si pořídil nový dům, stěhování stihl těsně před karanténou

Právo, Zdeněk Smíšek

Příběh o hledání nového domova zpěvákem Janem Bendigem má hezkou pointu. Tak dlouho jezdil se svým partnerem na návštěvu ke kamarádce Monice Bagárové, až koupili sousední dům. Krátce před jeho úplným dokončením původním majitelem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Obývací pokoj Jana Bendiga

Článek

Navíc se nastěhovali den před vyhlášením tvrdých protikoronavirových opatření!

„Opravdu jsem tu mockrát koukal přes zeď a říkal si, jaké má Monika pěkné bydlení a že by se nám tu také líbilo. Už proto, že z přírody jsme za dvacet minut po Strakonické na Smíchově,“ usmívá se náš hostitel, když nás provází přízemní novostavbou, jejíž interiér ještě není doladěn do posledního detailu.

Ale vkus a záměr partnerů je zřejmý stejně jako jejich souhra. Ostatně Lukáš Rejmon je zpěvákovi i manažerem a režisérem videoklipů, ve kterých si někdy střihne i nějakou tu hereckou roli.

Propojený prostor

„Mám rád bílou a prostě čisté prostředí, nějaké výrazné barvy tu nebudou nikdy. Kromě šedé stěny za televizí, kde brzy chceme mít i krb. Nedávné období bylo opravdu i psychicky náročné a nedařilo se mi tu ani skládat (leda nábytek), žádné nápady nepřicházely. Ale pořád mi tu bylo líp než být ještě v žižkovském podnájmu, i když Žižkov zůstává mojí srdeční záležitostí,“ vzpomíná Jan, ze kterého se v poslední době stal (spolu s bratrem) i úspěšný a oceňovaný youtuber…

V době karantény bylo natáčení videí jeho dobře placenou prací.

Zpěvačka Nykki má vlastní plány, v podkrovním pokoji u rodičů je ale taky dobře

Jak bydlí VIP

Janovu příslušnost ke stavu showbyznysovému potvrzuje i malá místnost, kterou proměnil na pohodlnou šatnu. Těžko na první pohled rozlišit, co je ještě kostým, a co už je civilní oblečení.

Ostatně sám zpěvák nám při předvádění některých modelů se smíchem potvrzuje, že v tom sám nemá kolikrát jasno.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Malý pokoj se stal praktickou zpěvákovou šatnou. Ještě přibudou police na sbírku bot.

Praktický dům do „L“ s dlouhou chodbou a dveřmi do pěti místností i garáže pod jednou střechou má více vstupů na zahradu, včetně velkých francouzských oken.

Komu se nelení…

„Ještě nás čeká spousta práce na zahradě. Teda spíš Lukáše. Nejdřív vykopání místa na bazén. Ale už teď venku rádi grilujeme a radujeme se z návštěv, kterých jsme si v minulých měsících neužili. Bývá nás tu i patnáct a připravujeme třeba choreografie do klipů. Mně to dává dost zabrat, protože tanečník nejsem. A zahradník ze mě nikdy nebude. Už jsem zabil několik kytek,“ přiznává úspěšný „absolvent“ a fanda televizní „federální“ soutěže o titul Superstar.

Už teď je poměrně prostorný a téměř rovný pozemek příjemným místem k posezení na zápraží či vykouření cigaretky. Pozemek vyhovuje i dvěma psíkům, kteří jsou sice přítulní, ale mezi sebou si nic nedarují. Parcela tak zatím v pohodě čeká, až se stane zahradou s různými zákoutími.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Propojení se zahradou je zásadní předností příjemného a přízemního stavení.

Jan s Lukášem si mohou z obývacího pokoje s kuchyní užívat výhledu úzkými, avšak vysokými okny na vzrostlé stromy u sousedů, kteří neváhali do zakládané zeleně hodně investovat.

„Ještě sem plánujeme spoustu dalších věcí, včetně závěsů, polštářů i toho krbu. Na zdi v předsíni zatím visí rámečky bez fotek…“ vypočítává rodák z Hradce Králové. Od šestnácti let – po pěvecké soutěži – žil v Praze a nyní zapouští kořeny ve svém domě.

Kořeny a inspirace

„V Hradci jsem vyrůstal v bytovce, pak jsme byli také na baráku, ale tam všechno dělal táta,“ vzpomíná šestadvacetiletý zpěvák zvykající si na vlastní bydlení.

Vladimír Janata by byt neměnil

Jak bydlí VIP

„Při dokončovacích pracích na domě jsme to měli s Lukášem rozdělené podobně jako v našich profesích. Manažer jednal s firmami a řemeslníky, přestože jsme přišli vlastně do hotového, a já se soustředím spíš na vybírání designových detailů, i když samozřejmě vše spolu probíráme a shodujeme se.“ Atmosféru kolem koronaviru vnímají všichni. Jan Bendig není výjimka:

„Nic ze mě nešlo a pořád jsem si říkal, kdy už to přijde. Nápady ale nepřicházely. Nemám rád se do něčeho tlačit, tak jsem to nechal být a nedávno jsem během krátké doby složil tři písničky a teď už natáčíme nový videoklip. Mám za sebou dvě vydaná alba a potěšilo mě, že z nich fanoušci mají radost.

První desku jsem vydal teprve před pěti lety. Takže si nestěžuji, ale při koroně jsem si kladl otázku, čím se budu živit. Jiné práce se nebojím. Nikdy bych nečekal, že budu s bráchou úspěšný youtuber! Máme i milionová zhlédnutí.“

V kontaktu s fanoušky, třeba přes Instagram, byl Jan Bendig i v minulých měsících pořád. „I když si zachovávám určitou míru soukromí. Třeba i letošní ročník Superstar byl i pro mě opravdu zvláštní. Nejen proto, že v něm zkoušel štěstí i můj bratr, ale v porotě byla Monča, se kterou jsme tenkrát byli v soutěži největší puberťáci a blázni, jací tam mohli být. A ještě Markéta Konvičková. Ta tu byla zrovna nedávno na návštěvě a také se jí tu líbí.“

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Andělský domov zpěvačky Kamily Nývltové

Zpěvačka Kamila Nývltová patří k těm šťastnějším, kteří si v Praze koupili pěkný byt, ale v posledních týdnech nepohody mohla být spokojeně v „rodném” domě –...

Výběr článků

Načítám