Hlavní obsah

Jako oranžerie zasazená do džungle vypadá nový dům baskytaristy Red Hot Chilli Peppers

Novinky, Jana Nesvadbová

Při prvním pohledu na dům, který si čerstvě pořídil baskytarista skupiny Red Hot Chilli Peppers Michael Balzary, přezdívaný Flea, má člověk pocit, že se dívá na historickou oranžerii. Ve skutečnosti je to ale dům z 50. let minulého století, který stojí v americkém Malibu, v Kalifornii.

Foto: Warner Music/Profimedia.cz

Michael Balzary, zvaný Flea, si koupil nový dům v Malibu.

Článek

Malibu enclave je jednou z částí kalifornského městečka ležícího na břehu Tichého oceánu, jen kousek nad Los Angeles, do níž mají přístup pouze rezidenti. Bývá někdy označovaná za jednu z nejexkluzívnějších a také nejdražších čtvrtí města. Právě tam si pořídil svůj nový dům Michael Balzary, z americké funk rockové kapely Red Hot Chilli Peppers.

Dům se ukrývá v bujné záplavě tropické vegetace, v níž je možné nalézt nejenom fíkovníky a datlové palmy, ale také například popínavé rostliny rodu bugenvilea.

Kdo by hledal pěstěný trávník, byl by zklamaný. Menší prázdná zelená plocha je sice za domem, rozhodně však zabírá jen malou část celého pozemku. Naopak, další nezbytné prvky zahradního vybavení v luxusních čtvrtích, jako je venkovní vířivka, eventuálně jezírko s koi kapry, jsou umně schované do hustého porostu.

Dvoupodlažní dům s užitnou plochou 176 čtverečních metrů je řešen jako velmi lehká dřevostavba, která svým charakterem připomíná zahradní altán či zimní zahradu, anebo z historických sídel známou oranžerii. Tomuto dojmu napomáhá především výrazné rámování a členění prosklených ploch, které zabírají téměř celou čelní fasádu.

„Solidnějším materiálem” jsou v tomto domě cihly, užité ovšem především na podlaze a jako dlažba terasy. Vertikálně si jich návštěvník užije pouze v obývacím pokoji jako zídky pod krbem, a především v hlavní ložnici, kde tvoří stěnu s krbem. Pravda, sem se ovšem běžný návštěvník asi jen tak nepodívá.

Vila na Riviéře, která patřila Seanovi Connerymu, je na prodej

Jak bydlí VIP

Dům má čtyři ložnice, které doplňují tři koupelny. Jeho přirozeným centrem je obývací pokoj propojený s kuchyní. Ta je zařízena ve stejném stylu jako zbytek domu, tj. dřevěným nábytkem z masivu, který doplňují velké spotřebiče v chromovaném provedení.

Velký dřevěný ostrůvek slouží zároveň jako snídaňový kout. K pravidelnému stolování je ovšem vyhrazena v domě velká jídelna, jíž kraluje dlouhý úzký dřevěný stůl s osmi židlemi.

Všechny důležité místnosti denní zóny jsou umístěné v přízemí domu a všechny mají francouzská okna, jimiž lze vstupovat na terasu venku.

Gene Simmons z kapely Kiss prodává svůj dům. Už jenom výhledy stojí za to

Jak bydlí VIP

Hlavní ložnice je naopak v patře - doplňuje ji balkon, šatna i koupelna s vestavěnou vanou. Koupelna zaujme keramickými obklady, které opakují tmavě zelenou barvu domu z exteriéru a zároveň dodávají místnosti roztomile „džungloidní” nádech.

Jak upřesňuje americký web Variety, muzikant koupil dům za 7,5 milionu dolarů, což je zhruba 167 milionů korun a je to již jeho třetí nemovitost, přičemž druhá v Malibu.

Anketa

Máte rádi hustě porostlé pozemky kolem domu?
Ano, to je moje!
69,8 %
Mám raději spíše střídmější zazelenění.
23,3 %
Mám nejraději jen čistý trávník a nic na něm.
4,5 %
Zeleň kolem domu mi není příjemná vůbec.
2,4 %
Celkem hlasovalo 3942 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám