Hlavní obsah

Gene Simmons z kapely Kiss prodává svůj dům. Už jenom výhledy stojí za to

Novinky, Jana Nesvadbová

Americký zpěvák a baskytarista skupiny Kiss Gene Simmons prodává po sedmi letech svůj dům v Laurel Canyon, hornaté části amerického Los Angeles. Bydlet v domě po hudebníkovi proslulém výrazným černobílým make-upem a neobvykle dlouhým jazykem můžete, máte-li k dispozici necelých 49 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Z domu je nádherný výhled do krajiny.

Článek

Moderní trojpodlažní dům je zasazen do prudce svažitého terénu, nad nějž se mírně vytyčuje. Ač není přímo orientován směrem k oceánu, díky svému umístění nabízí spoustu krásných výhledů do okolní krajiny.

Jak uvádí web Los Angeles Times, dům byl původně postaven ve stylu typickém pro polovinu 20. století, v minulosti ovšem prošel významnou rekonstrukcí, při níž byl silně modernizován.

Všechna tři podlaží mají různě dlouhé balkony určené k odpočinku a posezení. Za domem je pak terasovitě uspořádaná zahrada, na níž je i místo k venkovnímu stolování.

Hlavní vstup do domu je na úrovni prostředního podlaží a vede ze zadní strany stavby, která je blíže k ulici. Uvnitř domu je možné objevit čtyři ložnice se dvěma koupelnami, dva obývací pokoje a dvě kuchyně.

Foto: Profimedia.cz

Dům (zcela vpravo dole) je zasazen v horách nad Los Angeles.

Foto: Profimedia.cz

Na hlavní kuchyň navazuje kruhový jídelní stůl.

Interiér působí velice příjemným dojmem - čistě bílé stěny, sem tam zkrášlené zavěšeným moderním obrazem, navozují téměř až pocit, že se člověk ocitl v galerii. Návštěvníka ovšem rychle vrací do reality pohodlný nábytek oblých tvarů v bílé, krémové a šedé barvě rozmístěný na světlé dřevěné podlaze.

Navzdory potěše, kterou představují obrazy, tu největší laskominu pro oči odhalují velká francouzská okna sahající od země až téměř ke stropu. Obzvláště hezký výhled nabízí tzv. rodinný pokoj (druhý obývák) ve druhém podlaží, který je rohový. Jeho dvě stěny jsou totiž prosklené a v rohu pak stojí atypický krb, jehož tělo má proti černému kouřovodu kontrastní oranžovou barvu.

Vila na Riviéře, která patřila Seanovi Connerymu, je na prodej

Jak bydlí VIP

Velmi moderním, a přitom velice útulným dojmem působí hlavní ložnice s betonovou podlahou ve vysokém lesku a především nápaditě využitou nikou coby čtenářským koutkem.

Jak web poznamenává, letos 71letý hudebník koupil dům v roce 2013 za 1,45 milionu dolarů (podle současného kurzu cca 32 milionů korun), letos jej nabízí k prodeji za 2,2 milionu dolarů, tedy 48,61 milionu korun.

Anketa

Máte v domě ložnici v nejvyšším podlaží?
Ano, máme.
47,1 %
Ne, ložnici máme v nižším podlaží.
10,5 %
Máme přízemní budovu.
14,2 %
Nemáme vlastní dům.
28,2 %
Celkem hlasovalo 4941 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám