Hlavní obsah

Dům z filmu Noční můra v Elm Street je na prodej

Je jen málo kolemjdoucích, kteří si při pohledu na dům v losangeleské ulici North Genesee Avenue nevybaví dnes již kultovní horor Noční můra v Elm Street. Ač se jméno ulice neshoduje, dům vypadá takřka stejně jako ve snímku z roku 1984. Stylově, až do halloweenské půlnoci, je k mání v přepočtu za 71,426 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Dům s ikonickou fasádou je po několika letech opět na prodej.

Článek

Dům v holandsko-koloniálním stylu ve čtvrti Spaulding Square má za sebou nejenom účinkování ve filmu, ale i vlastní, poněkud pohnutou minulost. Postavili jej v roce 1919. Když jej o téměř sto let později kupovala jistá Angie Hillová, byl ve zdevastovaném stavu, a proto mu dopřála důkladnou rekonstrukci. Později jej nabídla dále k prodeji.

I tehdy jeho fasáda vypadala tak, jak si ji pamatují diváci hororového snímku režiséra Wese Cravena – dvojice bělostných sloupků podpírá klenutou stříšku nad vchodovými dveřmi, bílé obklady zdí a členěné horní půlky čelních oken, to vše rámuje v horním podlaží, které je zároveň podkrovím, šikmá zelená střecha.

Dům v 80. letech upoutal filmaře kvůli zdánlivé maličkosti – jako jeden z mála v jižní Kalifornii jej totiž neobklopovaly palmy, a tak bylo možné předstírat, že stojí poněkud severněji – v Ohiu.

Upoutávka na film Noční můra z Elm StreetVideo: New Line Cinema

Jak na webu Los Angeles Times upozorňuje realitní makléřka Learka Bosnaková, jež prodej zprostředkovává, stavba je typickou ukázkou filmové magie. Zatímco fasáda je dnes ikonická, jakékoli další vazby k filmu končí okamžikem, kdy člověk vkročí do dveří. Pak už totiž následuje příjemný interiér zařízený na jedné straně v tradičním stylu, ovšem s moderním švihem.

Filmový Rocky prodává své sídlo v Beverly Park za více než dvě miliardy

Jak bydlí VIP

Bíle vymalované stěny se v obytných částech hezky doplňují s podlahami z ořechového dřeva, návštěvníka pak ale jistě nejvíce upoutají stavební otvory ve tvaru kruhu.

Interiér je rozčleněn do dvou podlaží, přičemž trojice soukromých pokojů je v podkroví. Ty doplňují čtyři koupelny. Z oken je hezký výhled na zahradu zdobenou citrusovníky a nechybí na ní ani bazén.

Foto: Profimedia.cz

Z domu je pak výhled na zahradu s bazénem.

Foto: Profimedia.cz

Zařízení interiéru se od doby důkladné rekonstrukce (na snímku), kterou provedla paní Hillová, změnilo. Výrazné kruhové stavební otvory ovšem zůstaly.

V roce 2013 se pak jeho novou majitelkou stala režisérka Lorene Scafariová, jež má na kontě snímky jako Zlatokopky, Šílená matka či Hledám přítele pro konec světa. V současnosti jej ale nabízí k prodeji, ovšem pouze po omezený čas.

S nabídkou se lze realitní kanceláři Douglas Elliman přihlásit pouze do halloweenské půlnoci, tedy do půlnoci z neděle 31. října na pondělí 1. listopadu. Cena domu činí 3,25 milionu dolarů, v přepočtu 71, 426 milionu korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám