Hlavní obsah

Bývalý dům Elvise Presleyho v Beverly Hills je na prodej za 247 miliónů korun

Novinky, Bohumila Kunertová

Jak z obyčejné nemovitosti udělat ikonu, která nikdy nezapadne? Stačí, když se v ní ubytuje nějaká slavná osobnost a úspěch je zaručen. Jeden z takových slavných domů je nyní na prodej. A nejde o rezidenci jen tak ledajakou, v nabídce realitních kanceláří se objevil dům v Beverly Hills, ve kterém bydlel i slavný král Rock 'n' Rollu Elvis Presley.

Foto: Profimedia.cz

Bývalé sídlo krále Rock 'n' Rollu v Beverly Hills je na prodej za 247 miliónů korun.

Článek

Rezidenci ve čtvrti Trousdale, která je v současnosti na prodej za necelých 13 miliónů dolarů (246 905 000 korun), obýval Elvis Presley spolu s tehdejší manželkou Priscillou až do roku 1973, kdy se rozvedli. Elvis kupoval dům v roce 1967 za 400 000 dolarů (7 600 000 - přepočet při současném kurzu).

Foto: Profimedia.cz

Vstupní brána k domu je stále pokryta vzkazy jeho fanoušků.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Velká okna dodávají domu dostatek přírodního světla.

Dům ve francouzském stylu nabízí čtyři ložnice a pět koupelen, k mání je i pozemek o rozloze 1,2 akru. Vstupní brána na pozemek je dodnes pokryta vzkazy Elvisových fanoušků, uvádí server BBC.

K přednostem domu o rozloze téměř 500 metrů čtverečních patří velká okna od podlahy až ke stropu a prosklené stěny, k dispozici je i dům pro hosty, bazén a lázně.

Foto: Profimedia.cz

Dům má čtyři ložnice.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

V době, kdy žil Elvis v Beverly Hills, měl za sousedy neméně známé osobnosti ze světa slavných, například Franka Sinatru, Deana Martina, Tonyho Curtise nebo Raye Charlese. Ve čtvrti Trousdale vlastní domy také Jennifer Anistonová, David Spade nebo módní návrhářka Vera Wangová.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

K domu náleží i pozemek o rozloze 1,2 akru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám