Hlavní obsah

Bazén, bazén a ještě jednou bazén. Prohlédněte si azurový klenot domu slavného komika

Novinky, Jana Nesvadbová

Nekonečný rohový bazén s vyhlídkou na americké Los Angeles rozprostírající se kdesi hluboko dole, to je hlavní tahák přízemního domu, který se rozhodl nabídnout k prodeji u nás nepříliš známý stand-upový americký komik a herec Pauly Shore. Požaduje za něj 9,5 milionu dolarů, tedy zhruba 214 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Americký komik Pauly Shore prodává dům s nádherným nekonečným bazénem.

Článek

Herec, jenž hrál například ve snímku Střední škola ledová, koupil dům z roku 1959 postavený ve čtvrti Hollywood Hills podle webu časopisu Variety už v roce 1996. Tehdy za něj měl utratit 1,15 milionu dolarů (dnešních cca 26 milionů korun). Stavbu nechal v roce 2015 důkladně rekonstruovat a pak ji pronajímal.

Zatímco vyklizený interiér domu působí na některých snímcích takřka až nehostinně, terasa a zejména bazén do písmene L, řešený jako nekonečný, bude nepochybně úhelným kamenem, podle nějž se nový majitel pro koupi rozhodne.

Nejenom že z něj bude mít velkou část Los Angeles pod sebou jako na dlani. Ale když se rozhlédne po okolních kopcích, uvidí zasněžené vrcholky San Gabriel Mountains, ale také ikonický nápis Hollywood, za jasného počasí pak dohlédne až k Tichému oceánu. Bazén doplňuje vířivka.

Samotný dům, který je díky zmiňované rekonstrukci plně moderně vybavený i řešený, má plochu podlah 418 m². Objevit v něm lze čtyři samostatné ložnice a čtyři koupelny.

Foto: Profimedia.cz

Dům byl postaven v roce 1959, před pěti lety prošel důkladnou rekonstrukcí.

Hlavní místnost v čistě bílé výmalbě je s terasou a následně i bazénem propojena velikými posuvnými okny, která sahají od země téměř až ke stropu. Nechybí v ní krb na dřevo. S rohem hlavní místnosti je provázaná kuchyň, která je laděna do nenápadné šedé barvy.

Jak doplňuje server Architectural Digest, z hlavní ložnice domu se vychází na dřevěnou terasu, kde je posezení a hlavně výhled na okolní pohoří. K ložnici patří koupelna se zařízením zvlášť pro muže a zvlášť pro ženu, parní sprcha, vana a infrasauna.

Dům vsazený do skalnatého pozemku s výměrou přes 2000 m² doplňuje dvoumístná garáž.

Anketa

Chtěli byste také nekonečný bazén?
Už ho máme.
14,5 %
Ano, líbil by se mi.
60,8 %
Ne, neměli bychom pro něj podmínky.
8,3 %
Ne, nepotřebujeme žádný bazén.
16,4 %
Celkem hlasovalo 3330 čtenářů.

Nekonečný bazén

Nekonečné bazény neboli bazény se skrytým či ztraceným okrajem mají alespoň jednu ze stran na stejné úrovni s hladinou vody, která může (ale nemusí) přes ni přetékat. Obvykle jsou umístěny na vyvýšené ploše, takže při pohledu z bazénu vzniká dojem, že se hladina vody dotýká obzoru. Je „nekonečná“.

Výjimečně hezký efekt vzniká při umístění bazénu tak, aby „nekončící“ hladina měla pokračování ve vodní ploše na obzoru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám