Hlavní obsah

Znovuzrozená Škoda 1100 OHC Coupé se ukáže v Sosnové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejvzácnějších škodovek, zrenovovaná 1100 OHC Coupé, si odbude veřejnou jízdní premiéru na autodromu v Sosnové nedaleko České Lípy. Pojede po trati po boku známějšího roadsteru, na jehož základech vznikla.

Foto: Škoda Auto

Škoda 1100 OHC Coupé

Článek

Zrenovovaná Škoda 1100 OHC Coupé, jejíž dokončení bylo vyvrcholením oslav 120 let motorsportu u Škodovky, se ukáže veřejnosti na závodní dráze v rámci akce Sosnová Classic 2022, která se koná v sobotu 14. května. Jak název prozrazuje, samozřejmě to je na Autodromu Sosnová nedaleko České Lípy.

Škoda oživila téměř zapomenuté kupé díky historickým plánům

AutoMoto

Stojí tahle malá červená škodovka za podívanou? Je to jedna z nejvzácnějších škodovek vůbec - na sklonku 50. let minulého století vznikly jen dva kusy, ne víc.

Foto: Škoda Auto

Škoda 1100 OHC Coupé

Jeden z nich restaurátorská dílna Škody renovovala posledních několik let za přispění dílny stavby prototypů. Dochovaly se jen torza a jednotlivé díly havarovaných vozů, v podstatě je tedy bylo nutno postavit znova. Hliníkovou karoserii karosáři svařovali a vyklepávali ručně, stejně jako tehdy.

Na Sosnové Classic 2022 se představí závoďáky z doby od 20. do počátku 90. let minulého století v různých kategoriích, předvede se ale i fabia Rally2 evo, na níž jezdí Jan Kopecký.

Foto: Škoda Auto

Škoda 1100 OHC Coupé

Závodní 1100 OHC Coupé si tu odbude veřejnou jízdní premiéru, a protože bude jezdit i otevřená verze, tato dvě auta pojedou po závodní trati bok po boku po 61 letech. Posledním společným závodem byla totiž cena Mladé Boleslavi na okruhu v nedaleké Čisté u Bělé pod Bezdězem v roce 1961.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám