Hlavní obsah

Vzpomínka na legendu. Ford vzdává hold vítězi Le Mans limitovanou edicí nového GT

Novinky, Daniel Havlina

Automobilka Ford představila novou limitovanou edici svého nejbrutálnějšího modelu GT. Jedná se o poctu pro prototyp původního Fordu GT z roku 1964, který později toho roku vyhrál nejslavnější silniční závod v historii, legendární Le Mans.

Ford GT ’64 Prototype Heritage EditionVideo: Ford

 
Článek

Brutálnější vzhled, inovovaný interiér či závodní polepy. Tak přesně na to se mohou těšit zájemci o novou limitovanou edici Fordu GT, kterou automobilka oficiálně představila během proslulého kalifornského Týdne aut v Monterey. Jedná se o poctu pro model Ford GT/105 z roku 1964.

Speciální edice Fordu GT připomíná slavné vítězství z filmu Le Mans ’66

AutoMoto

Limitovaná edice nese název GT '64 Prototype Heritage Edition a pod kapotou má motor s výkonem 656 koňských sil. Je vyvedený v bílé barvě Wimbledon s tmavomodrou grafikou – přídí a pruhem na střeše a zádi. Také má stříbrné brzdové třmeny, dvacetipalcová kola a řadu doplňků z uhlíkových vláken.

Foto: Ford

Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition

Karbon lze nalézt i v mírně přepracovaném interiéru vozidla. Právě tady plní uhlíková vlákna dvě funkce, a to dekorativní a odlehčující. Nalezneme ho na A-sloupcích či středové konzoli. Sportovní sedadla jsou vyvedena v modré alcantaře se stříbrným prošíváním.

Speciální verze Fordu GT za 27 milionů nesmí na silnici, ale ani závodit

AutoMoto

GT '64 Heritage Edition je v pořadí už šestou speciální edicí modelu GT, kterou Ford vyrobil. Většinou se jednalo právě o výroční modely, které daly vzpomenout na své legendární předchůdce. Fordů GT40 z roku 1964 bylo postaveno celkem 5. Jejich vývoj vedl až k tomu, že Ford v roce 1966 triumfoval v závodě Le Mans; tehdy si připsal všechny tři medailové pozice.

Reklama

Související témata:

Související články

Zlatá investice jménem Ford GT

Ford GT je legendární auto. Kdokoli si teď může koupit jeho model a zavřít ho do sejfu jako záruku na stáří. Je totiž z osmnáctikarátového zlata.

Výběr článků

Načítám