Hlavní obsah

G-Power představil nejvýkonnější BMW X5 na světě

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze své podstaty nesmyslné závody o nejvýkonnější BMW X5 zdaleka nekončí. Poté co divize M bavorského výrobce představila X5 M s výkonem 555 koní, přichází tuningová firma G-Power s modelem X5 Typhoon RS. A je to opravdový tajfun, tato X5 má totiž 625 koní, tedy nejvíce na světě.

Článek

Upravený model X5 je postaven na základě modelu xDrive48i a je poháněný 4,8 litrovým osmiválcem se základním výkonem 270 koní a 475 Nm točivého momentu. Po úpravách na sání, řídící jednotce a jiném zpřevodování výkon poskočil na 625 koní (460 kW) při 6100 otáčkách. Točivý moment dosahuje 700 Nm při 5300 otáčkách.

X pětka upravená firmou G-Power zvládne „stovku“ za 4,5 vteřiny, z 0-200 km/h sprintuje za skvělých 16 vteřin. Nejvyšší rychlost činí 285 km/h.

Na přání zákazníka je možné upravit rovněž interiér X5. G-Power dodává i jiná kola, přičemž jejich rozměr může být až 23 palců. Přední maska je nyní mnohem mohutnější, nechybí ani módní LED diody pro denní svícení.

Reklama

Související články

BMW ukáže ve Frankfurtu hybridní "sedmičku"

BMW dlouho odmítalo hybridní technologie, nyní se však situace mění. Na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu představí bavorský výrobce model 750i s hybridním...

Výběr článků

Načítám