Hlavní obsah

Tesla Roadster bude mít znovu velké zpoždění

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Tesla vyrábějící výhradně elektromobily plánovala v roce 2020 uvést na trh supermoderní sportovní model Roadster. Bohužel pro fanoušky i potencionální zákazníky, příchod vozu bude mít velké zpoždění. Zakladatel Elon Musk ale tvrdí, že to nevadí.

Foto: Tesla Motors

Tesla Roadster Concept

Článek

Novinka, která byla jako koncept nečekaně představena během premiéry elektrického nákladního vozidla Semi, se měla představit v roce 2020, tedy minulý rok, ale Tesla má znovu zpoždění. Američané výrobu odsunuli. Roadster nedorazí ani letos, ani příští rok. Podle Elona Muska to bude až v roce 2023.

Zakladatel společnosti se o odsunu výroby zmínil na sociální síti Twitter. Zmínil, že zpoždění ničemu nevadí. Kvůli potížím s dodavatelským řetězcem by byla výroba extrémně náročná. Musk navíc uvedl, že i kdyby Tesla letos představila 17 nových produktů, neměla by je jak dodávat svým zákazníkům.

Zrychlení na stovku za 1,1 sekundy? Tesla Roadster to má zvládnout díky pomocným tryskám

AutoMoto

Z tohoto prohlášení plyne to, o čem se spekuluje už delší dobu. Jedná se o skutečnost, že i gigant jako Tesla musí bojovat s celosvětovým nedostatkem komponentů.

Zprvu se přitom zdálo, že si Američané s nedostatkem čipů poradili, ale výroba se pak na čas také zastavila. I proto firma pravděpodobně vsadí na větší prodejní trháky. Obří očekávání má například v pick-upu Cybertruck, který má ovšem také zpoždění.

Tesla už jednou model Roadster vyráběla. Elektrický sportovní vůz na bázi Lotusu Elise otevřel brány na americký trh s elektromobily. Vůz se vyráběl mezi lety 2008 a 2012. O pět let později, v roce 2017, Musk oznámil, že na trh dorazí i nová generace Roadsteru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám