Hlavní obsah

SUV Across míří na český trh, jde o Toyotu RAV4 se znaky Suzuki

Novinky, laz

Suzuki představuje svou vlajkovou loď pro evropský trh. Across je výsledkem spolupráce s Toyotou, základem je populární SUV RAV4. Včetně karosářských dílů a interiéru.

Foto: Suzuki

Suzuki Across

Článek

„Přeznačkování” typické pro užitkové vozy jsme u rodinných SUV v Evropě zažili naposledy u tria Citroën C4 Aircross, Peugeot 4008 a Mitsubishi ASX. Nyní se do podobného příběhu pouští Suzuki ve spolupráci s Toyotou.

Nový Across má odlišný přední nárazník a světlomety, ve zbytku už „ravku” nejspíš poznáte. Stejně jako v interiéru s devítipalcovým infotainmentem, kde se na první pohled novinka liší jen volantem.

Foto: Suzuki

Suzuki Across

Foto: Toyota

Toyota RAV4 Hybrid

Co se techniky týče, Suzuki využije rovnou to nejnovější v portfoliu modelu RAV4. Plug-in hybridní varianta využívá atmosféricky plněný 2,5litrový čtyřválec o výkonu 136 kW (185 koní) a točivém momentu 227 Nm.

Na přední nápravě mu pomáhá elektromotor s výkonem 134 kW (182 koní) a 270 Nm, na zadní má pak 40 kW (54 koní) a 121 Nm, jedná se tedy o vůz s pohonem všech kol. Systémový výkon u Toyoty dosahuje 302 koňských sil, ale Suzuki tuto hodnotu zatím neuvádí. Kapacita baterie činí 18,1 kWh, na jedno nabití by Across měl zvládnout až 75 kilometrů.

Toyota představuje vrcholný model RAV4: Plug-in hybrid má 306 koní

AutoMoto

Model je potvrzen pro český trh, dostane se k nám na začátku příštího roku za dosud nespecifikovanou cenovku. Rovněž není jasné, jestli první plug-in hybrid v evropské nabídce značky v budoucnu doprovodí i varianta s konvenčním pohonem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám