Hlavní obsah

Smart míří do vod crossoverů, v Mnichově představil roztomilý Concept 1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncept elektrického crossoveru značky Smart, který se představil na mnichovském autosalonu, míří do sériové výroby. Ta bude probíhat v Číně, ovšem vůz se má prodávat i v Evropě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Smart představil Concept #1Video: Reuters

 
Článek

Značka Smart byla vždy synonymem pro malinká městská auta. Na mnichovském autosalonu však ukázala nový koncept, který zas tak malý není. Jmenuje se Concept #1 a má hodně přes čtyři metry.

Foto: Smart

Smart Concept #1

Konkrétně je 429 cm dlouhý, 191 cm široký a 170 cm vysoký, takže bude z městských crossoverů patřit k těm větším – na Škodu Kamiq má v délce náskok pět centimetrů, na Seat Arona dokonce patnáct. Zajímavostí je na tuto třídu auta velkorysý rozvor náprav, 275 cm zajistí slušné množství prostoru v kabině.

Concept #1 byl vyvinut od počátku jako elektromobil, nepočítá se u něj s žádným jiným pohonným ústrojím. Jak velká bude v produkční verzi baterie, jak výkonný bude motor a která náprava bude poháněná, však automobilka nezveřejnila.

Foto: Smart

Smart Concept #1

Co však řekla, je, že zadní řada sedadel bude mít tři místa, jak je u aut běžné. Dále můžeme odtušit, že spousta řešení, např. dveře s bezrámovými okny, absence B-sloupku, otvírání zadních dveří proti směru jízdy nebo zlatě vypadající lesklé plochy v interiéru, se do sériové výroby nedostane.

Automobilka však Concept #1 označuje za studii blízkou sériové výrobě, takže kromě toho změn možná zas tolik nebude. Protože dnes musí vypadat jako crossover skoro všechno, vzhledově robustní karoserie je v podstatě jistotou.

Foto: Smart

Smart Concept #1

Ta bude probíhat v Číně a tam také vůz přijde na trh v příštím roce. Má se dostat i do Evropy, ovšem zatím není známo, kdy se tak stane a jaký bude ceník. Teď už nezbývá než doufat, že Concept #1 nepotká stejný osud jako koncept crossoveru Formore z roku 2005, který se do sériové výroby nikdy nedostal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám