Hlavní obsah

S bydlíkem mimo zpevněné cesty. Obytný Ford Transit se představuje ve variantě Active

Střední dodávka od Fordu se ve své obytné verzi Nugget představuje také ve formě Active, tedy s oplastovanou karoserií a lepšími schopnostmi mimo asfalt.

Obytný Ford Transit se představuje ve variantě ActiveVideo: Ford

 
Článek

Transit Custom Nugget následuje běžné verze tohoto modelu a nabízí také variantu Active.

„Novinka vychází vstříc outdoorovému životnímu stylu svým výrazným novým designem, celoročním komfortem v obytné části i lepším záběrem kol v travnatých kempech, na bahnitých loukách i nezpevněných cestách,“ říká manažer evropského Fordu Barry Quested.

Active se liší tmavým ochranným obložením nárazníků, bočních partií a zpětných zrcátek, které snižuje pravděpodobnost poškození laku při jízdě na nekvalitním povrchu a dodává vozu vzhled ve stylu SUV.

Ford oblékl Transit do terénního, verze Trail a Active se inspirují v crossoverech

AutoMoto

Ten podporují i sedmnáctipalcová kola a specifická přední mřížka. Uvnitř najdete odolnější podlahu, vyhřívanou zadní lavici, respektive spodní dvojlůžko, a specifické čalounění či dekory.

Po technické stránce na kluzkém povrchu pomůže především příplatkový samosvorný diferenciál na přední poháněné nápravě.

Jinak jde o „běžný” Nugget. Má výklopnou střechu s lůžkem. Prostor vedle vozu lze při kempování zastínit markýzou o délce 2,6 m.

Na zadním šatníku se nachází barevná dotyková obrazovka, určená k obsluze nejrůznějších funkcí. Lze ovládat elektrickou přípojku, topení a osvětlení, stejně jako zjistit stav baterie i zásob pitné a užitkové vody. Dále se přes tento panel ovládá sériově montovaný bojler, který ohřívá vodu pro kuchyňský dřez i venkovní sprchu.

Ford vylepšil obytný nugget, verze Plus přidává lůžka i toaletu

AutoMoto

Ve verzi Plus má auto větší rozvor, díky čemuž má vzadu kuchyňku, uprostřed obytný prostor s možností předělání na tři plnohodnotná sedadla, a navíc má vůz i zabudovanou toaletu a výklopné umyvadlo. Pitnou vodu zde zajišťují nádrže s celkovou kapacitou 84 litrů.

K pohonu poslouží dvoulitrový vznětový čtyřválec s manuální či samočinnou převodovkou.

Veřejnosti se poprvé představí na veletrhu Caravan Salon 2021, který se koná v německém Düsseldorfu od 27. srpna do 5. září. České ceny zatím nebyly zveřejněny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám