Hlavní obsah

Policie převzala prvních 200 hatchbacků Škoda Scala

Dvě stovky nových služebních automobilů Škoda Scala převzala v pondělí Policie ČR v Kunovicích na Slovácku. V tamní firmě Ramet do aut konstruktéři zabudovávali doplňky důležité pro každodenní výjezdy policistů.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Policie převzala první označené hatchbacky Škoda Scala

Článek

Jde o první várku z tendru na 557 vozidel. Kunovická firma do aut přidělávala klasický policejní polep, lepší elektroniku i kabeláž a výstražné systémy.

„Když jsem nastupoval do funkce, tak stáří vozového parku policie byl asi největší problém. Dneska můžeme říct, že poté, co doběhne tady ta dodávka, tak z 2800 vozidel v barevném provedení bude mít policie 95 procent nových,“ řekl při převzetí ministr vnitra Jan Hamáček. Nové vozy podle něj budou distribuovány do všech krajů.

Škoda představuje scalu pro českou policii, jde o první hatchback s automatem

AutoMoto

Scaly pro policii jsou z výroby osazeny zážehovým motorem 1,5 TSI o výkonu 110 kW v kombinaci se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG. Do standardní výbavy patří například šest airbagů, startování tlačítkem, přední mlhovky, zadní parkovací senzory, autorádio s Bluetooth, manuální klimatizace nebo čalounění sedadel odolnější látkou.

Dvě stovky vozů pro policii už stojí před hlavní budovou firmy Ramet. Dalších 357 vozů je stále ve výrobní hale kunovické firmy nebo teprve čeká na policejní úpravy. Práce na nich kunovická firma dokončí do měsíce.

„S úpravami těchto více než pěti set policejních vozů jsme začali v srpnu, denně jde o deset až dvanáct vozů,“ sdělil generální ředitel Ramet Rudolf Vácha.

Pracovníci kunovické firmy do policejních aut přidávají množství výstražných prvků, například osazování výstražné rampy na střeše, výstražná světla kolem celého vozu. Nechybí ani polepy a zatmavení zadních skel.

Po Fabii Combi to má zřejmě spočítané i nová Scala

AutoMoto

Mezi další úpravy patří instalace kabelové sady pro radiostanici nebo kabeláže pro kamerové systémy, které se do vozů budou montovat.

„A potom je to ještě instalace podpůrných prostředků pro policii, to znamená přídavné zásuvky na nabíjení a napájení dvanáctivoltových spotřebičů, přídavný měnič na napájení spotřebičů na 230 voltů a přídavné osvětlení interiéru vozu, které zlepšuje možnosti služby hlavně v případě snížené viditelnosti,” doplnil Vácha. V minulosti společnost Ramet pro policii upravovala i vozy Škoda Octavia nebo Škoda Kodiaq, do policejních aut montovala také radary.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám