Hlavní obsah

Auto plné mladých lidí bouralo u Nového Boru. Jeden bojuje o život, řidič nadýchal

– Nový Bor • Aktualizováno

Dva mladíky a dívku s vážným zraněním hlavy přepravili do nemocnice záchranáři po noční nehodě osobního auta u České Lípy. Jeden z pacientů byl v bezvědomí. Šofér, který po nehodě nadýchal alkohol, podle policistů nezvládl ostrou zatáčku a s autem vrazil do mostu. S dalším spolujezdcem skončil rovněž v nemocnici. Okolnosti nehody policie vyšetřuje, podle všeho jel řidič příliš rychle.

Foto: Policie ČR

Auto s pěti mladými lidmi vrazilo do mostu na Českolipsku.

Článek

Nehoda se stala v úterý hodinu po půlnoci na sjezdu ze silnice I/9 u Nového Boru.

„Jednadvacetiletý řidič vozidla značky Peugeot vyjel v prudké levotočivé zatáčce ze silnice a naboural do konstrukce mostu,“ informovala o nehodě mluvčí policie Ivana Baláková s tím, že v autě jeli ještě tři mladíci ve věku od 19 do 25 let a 19letá dívka.

Sanitky odvezli na traumacentrum nemocnice v Liberci dívku, 22letého spolujezdce z přední sedačky, který byl po nehodě v bezvědomí, a 25letého spolujezdce ze zadních sedaček.

„Všichni tři utrpěli zranění hlavy s různou závažností, přičemž 22letého muže jeho stav bezprostředně ohrožuje na životě,“ poznamenala Baláková.

Foto: Policie ČR

Peugeot s pěti mladými lidmi boural na Českolipsku.

Řidič, jenž po havárii nadýchal do kontrolního přístroje 0,72 promile alkoholu, podle ní dopadl o poznání lépe, stejně jako jeho 19letý kamarád na zadní sedačce.

„Tyto dva mladíky zdravotníci převezli k ošetření do českolipské nemocnice,“ zmínila mluvčí. Rozsah jejich zranění policie neupřesnila.

Okolnosti nehody vyšetřují policisté, podle Balákové předběžné závěry ukazují na nepřiměřenou rychlost v prudké zatáčce.

Mladí řidiči bourají častěji kvůli nepřiměřené rychlosti, říká výzkum

AutoMoto

Reklama

Související články

Strom v Krkonoších zabil tři lidi v autě

Strom spadlý na vozovku zabil v neděli odpoledne mezi krkonošským Horním Maršovem a Horní Malou Úpou na Trutnovsku tři cestující osobního auta. Jednalo se...

Výběr článků

Načítám