Hlavní obsah

Peugeot nejspíš naposledy omladil 308, uvnitř dohání příbuzné modely

Novinky, laz

Peugeot 308 druhé generace je na trhu už sedm let. Jakkoli vypadá stále svěže, v interiéru například dosud nenabídl plně digitální přístrojový štít, který je k mání i v menší 208. To se nyní mění.

Foto: Peugeot

Peugeot 308 po modernizaci

Článek

Předtím, než se v příštím roce Peugeot pustí do boje s čerstvými novinkami od koncernu Volkswagen, tedy trojicí VW Golf, Seat Leon a Škoda Octavia, se francouzský zástupce nižší střední třídy snaží zaujmout možná posledním dílčím faceliftem.

Nový Peugeot 308 má dorazit příští rok

AutoMoto
Foto: František Němec, Novinky

Peugeot 308 je velmi nenápadný hatchback

Zvenku kousek po modernizaci máte šanci poznat jen podle nového modrého laku Vertigo a dvou nových designů litých kol. Vyšší výbavy pak mohou zaujmout černým paketem, který do temného designu ladí masku chladiče, zrcátka a další prvky.

V interiéru se objevuje zmiňovaný digitální přístrojový štít s desetipalcovou úhlopříčkou a 3D efektem dvou sklíček. Středový infotainment však zůstává starší verze, než najdeme v nejnovějších modelech Peugeotu.

Opel Corsa, nebo Peugeot 208? Souboj dieselových sourozenců

Testy

Pod kapotou se nic nemění, 308 stále spoléhá na přeplňovanou tříválcovou dvanáctistovku se 110 či 130 koňskými silami. Vznětová patnáctistovka nabídne 100 či 130 koní. Neporoučí se ani vrcholný model GTi se šestnáctistovkou o výkonu 263 koní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám