Hlavní obsah

Nový 675LT Spider je nejvýkonnější McLaren bez střechy

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní automobilka McLaren představila svůj dosud nejvýkonnější automobil s otevřenou karoserií. Jedná se o Spider verzi modelu 765LT. Mimo výkonu předvede i obrovskou rychlost.

Foto: McLaren

McLaren 765LT Spider

Článek

Britové mají jasno. Tenhle kabriolet je to nejvíce nekompromisní, nejsilnější i nejrychlejší auto s otevřenou karoserií, které kdy McLaren vyrobil. Model 765LT Spider má být skvělý na běžných silnicích, ale i na závodní dráze.

McLaren Elva bude přívětivější, dostane čelní sklo

AutoMoto

O výkon supersportovního kabrioletu se stará dvakrát přeplňovaný osmiválcový motor o objemu 4,0 litru, který autu poskytuje výkon 741 koňských sil a 800 Nm točivého momentu. Spider díky tomu umí z 0 na 100 km/h zrychlit za 2,8 sekundy a maximálně jede i 330 km/h. Řidiči bude k dispozici sedmistupňová automatická převodovka.

Foto: McLaren

McLaren 765LT Spider

Novinka od McLarenu má ale i další řadu výhod, které nebývají u podobných modelů typické. Kabrio například nenabralo nijak výrazně na váze a je jen o 49 kilogramů těžší než kupé. Navíc by mělo mít stejně tuhou a odolnou karoserii, díky čemuž by mělo i skvěle jezdit. Pevná stahovací střecha je z karbonu a její stažení zabere 11 sekund. Manipulovat s ní je možné i v rychlosti 50 km/h.

Automobilka hodlá vyrobit symbolických 765 kusů s tím, že cena je určena na částce 310 500 liber, tedy asi 9,3 milionu korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám