Hlavní obsah

Maybach představuje koncept pouštního kupé. Navrhl jej nedávno zesnulý Virgil Abloh

Nový koncept Maybachu je více než jen plně elektrická studie. Vzhled kupé pochází od známého módního návrháře Virgila Abloha, který nečekaně zemřel začátkem tohoto týdne.

Foto: Mercedes-Maybach

Koncept Maybachu od Virgila Abloha

Článek

Abloh, který se proslavil se svou značkou Off-White či s pánskými kolekcemi francouzské módní značky Louis Vuitton, spolupracoval na Maybachu po boku šéfa designu Daimleru Gordena Wagenera.

Konečným výsledkem je ohromující terénní model ve stylu safari s robustními pneumatikami, střešním nosičem a dalším outdoorovým příslušenstvím.

Největší životní milníky návrháře Virgila Abloha

Styl

Maybach má mohutně dlouhou kapotu. Nechybějí solárními články pro rozšíření teoretického dojezdu elektrického konceptu.

Zaujme třeba i sekera zapuštěná do dveří nebo schránka zapuštěná na konci palubní desky, která vypadá, jako byste si ji mohli vzít s sebou na výlet. Sedadla jsou také sklopná zcela do roviny, takže spaní v divočině by mělo být hračkou.

Maybach slaví 100 let výroby aut limitovanými edicemi tříd S a GLS

AutoMoto

Dvoubarevné černo-hnědé lakování pomáhá přidat určitý kontrast. Dominuje tradičně velká maska, která ale žádný chladič neschovává, proto mřížky napodobuje LED pásky.

Technické detaily německá automobilka nezveřejnila. Na počest Abloha otevírá Mercedes na dva dny dveře muzea Rubell v Miami, kde je nový vůz vystaven. Do sériové výroby se s kupé nepočítá, je ale dalším ze série velkých GT od Mercedes-Maybachu, které mohou být inspirací pro budoucí silniční vůz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám