Hlavní obsah

Lancia má nové logo, je součástí renesance značky

Italská značka Lancia se v novém logu vrací k žerdi. Kromě něj představila také studii Pu+Ra Zero, která poodhaluje nový designový jazyk automobilky.

Foto: Lancia

Nové logo značky Lancia

Článek

Renesance italské značky Lancia, o které se dosud jen mluvilo, začíná nabírat první reálné obrysy. Událost s názvem Lancia Design Day sice nepoodhalila nic z designu chystaných modelů Aurelia, Ypsilon či Delta, ukázala však nové logo značky.

To se vrací k designu s žerdí a nápisem „Lancia“ v obdélníku připomínajícím vlajku, což měla automobilka v logu po téměř celou dobu své historie. Obojí je však stylizované a působí velmi moderně, a to při zachování dosavadních tvarů loga.

Foto: Lancia

Nové logo značky Lancia

Kromě znaku automobilka ukázala také studii s názvem Pu+Ra Zero, která poodhaluje nový designový jazyk. Ten se jmenuje Pu+Ra a kombinuje slova „pure“, tedy „čistý“, a „radical“, tedy „radikální“. Stojí za ním šéfdesignér koncernu Stellantis pro Evropu Jean-Pierre Ploué, který kromě tohoto koncernu za sebou má práci u Renaultu, Fordu nebo Volkswagenu.

Na studii, která příliš nepřipomíná auto, jsou důležité tři linky pod nápisem Lancia na přídi. Mají být stylizací chromových linek na maskách starších lancií, které připomínaly kalich, k užití na elektrických autech. Dalším významným prvkem má být kruhové střešní okno a kulaté zadní svítilny, kterých se máme dočkat na novém ypsilonu.

Lancia už v minulosti potvrdila, že nový ypsilon zůstane městským supermini a přijde v roce 2024, a to jak ve formě hybridu, tak i elektromobilu. O dva roky později se máme těšit na prémiový elektrický crossover, který by se měl jmenovat Aurelia, a v roce 2028 přijde elektrický hatchback Delta. Má být "vzrušující"; až čas ukáže, jestli bude laděn na luxusní notu jako poslední delta, nebo bude odkazovat na bohatou historii značky v rallye.

Lancia má plán obrození. Tři nové modely a elektrickou budoucnost

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám