Hlavní obsah

Lamborghini ukázalo znovuzrozený Countach poprvé na silnici, rovnou po boku legend

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Lamborghini zveřejnila první jízdní video v loňském roce představeného modelu Countach, který designem i názvem navázal na slavné předky. A právě s nimi se novinka poprvé podívala na zakroucené italské silnice.

Lamborghini ukázalo znovuzrozený countach poprvé na silniciVideo: Lamborghini

 
Článek

Ikonický model Lamborghini Countach dostal svého nástupce v loňském roce, když úchvatný supersport debutoval na slavné přehlídce na kalifornském Pebble Beach 13. srpna pod celým názvem Countach LPI 800-4. Světu se mimo jiné předvedl i po boku svých slavných předků, tedy Countach LP 400 a Countach 25th Anniversary.

Novinka, která se nám nyní ukazuje na pozoruhodném jízdním videu, patří k jednomu z nejvýkonnějším Lamborghini všech dob. Pod kapotou má obří elektrifikovaný motor V12 s objemem 6,5 litru, který autu poskytuje výkon 780 koňských sil.

Ikona z plakátů je zpět. Lamborghini představilo nový Countach

AutoMoto

Vozu je k dispozici i 48V systém připojený k převodovce, který snižuje emise a zlepšuje akceleraci a mimo jiné umí uložit a efektivně znovu využít přebývající energii.

Vůz z videa se k zákazníkům podívá už v nejbližší době, všech 112 vyrobených exemplářů se prodalo ještě před oficiální premiérou a většina z nich údajně putovala k majitelům původních modelů. O cenách neexistoval žádný oficiální údaj, spekulovalo se široce o hodnotě okolo 1 až 3,5 milionů dolarů, tedy v přepočtu asi 22 až 77 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám