Hlavní obsah

Kia zveřejnila technické detaily k novému hybridnímu niru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po oficiálním představení nové verze elektrifikovaného SUV Kia Niro poskytla automobilka další doplňující informace o druhé generaci poměrně úspěšného modelu. Konkrétněji se detaily týkají základní hybridní verze.

Foto: Kia

Nová Kia Niro

Článek

Nová Kia Niro nahradila původní model už po pěti letech existence, světu se při online premiéře ukázala v listopadu minulého roku. Zpočátku ovšem byla jihokorejská automobilka poměrně strohá, co se detailů týče. Známý byl jen fakt, že auto, stejně jako jeho původní verze, dorazí pouze v elektrifikované či čistě elektrické verzi.

Nová Kia Niro je tu, umí sama přepnout na elektřinu v zelených zónách

AutoMoto

Kia podrobnější informace zveřejnila až nyní, po téměř dvou měsících od premiéry, a to pouze k základní hybridní verzi, která nabídne samotný začátek nabídky. Základem elektrifikovaného SUV je čtyřválcový motor 1,6 litru GDI se systémem Smartstream. K němu je pak připojen elektromotor, díky čemuž hybrid poskytne kombinovaný výkon 141 koňských sil.

Celé pohonné ústrojí, u kterého Kia zlepšila chladicí systém, je spojeno výhradně se šestistupňovou automatickou převodovkou. Ostatní informace pak Kia nezveřejnila, takže na dynamické vlastnosti vozu si budeme muset ještě počkat.

Kia poodhaluje druhou generaci crossoveru Niro

AutoMoto

Elektrifikovaný crossover mezigeneračně narostl na rozměry 4420 mm v délce, 1825 v šířce a 1545 ve výšce. Vůz je mimo jiné vybaven třeba systémem, který ve městě umí detekovat zelené zóny a automaticky v nich vypne spalovací motor. Novinka se na český trh dostane ještě v lednu a následovat ho budou jeho plug-in hybridní a elektrická verze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám