Hlavní obsah

Hyundai využil zázemí Tatry v Kopřivnici, chystaný Tucson zde prošel zátěžovými testy

Novinky, Milan Lažanský

Korejská automobilka zveřejňuje záběry z finálního testování nové generace SUV Tucson. Výrobu, ale i částečný vývoj novinky má na starosti nošovická továrna na Frýdecko-Místecku. I proto si své těžké chvilky novinka prožila také v Kopřivnici.

Testování nového Tucsonu v Kopřivnici a na GrossglockneruVideo: Hyundai

 
Článek

Kopřivnický areál dává zabrat těžkým tatrovkám, leccos se proto dá vyzkoušet i na rodinném SUV. Nový Tucson se před premiérou ukazuje v maskovaném provedení.

Hyundai v Kopřivnici využil především vibrační plochy z kostek pro odhalení pazvuků, terénní zkoušky včetně brodů, které má zvládat bez problémů až do hloubky 30 centimetrů, nebo prudké svahy pro ověření funkce asistenčních systémů.

Hyundai ukazuje nástupce nošovického tucsonu, designem se hodně odváže

AutoMoto

Ve stejném termínu vyrazili testovací jezdci i do rakouských Alp. Průsmyk Grossglockner poskytl tradiční podmínky pro test s přívěsem, který prověří nejen pohon a brzdy při prudkých stoupáních a klesáních, ale i chování odpružení v zatáčkách.

V dřívějších fázích vývoje automobilka uvádí, že Tucson absolvoval například testy odolnosti a dynamické testování na Severní smyčce Nürburgringu či zkoušky na silnicích od nejmrazivějších zimních podmínek v severním Švédsku po testování v horkém počasí jižního Španělska.

Premiéra za rohem

Nová generace Tucsonu se představí 1. září v Soulu. Hyundai již ukázal temné snímky odhaleného vozu, které naznačují velmi extravagantní příď, stejně jako zajímavě řešený interiér s vystouplou obrazovkou informačně-zábavního systému.

Novinka se bude poprvé vyrábět ve dvou délkách, na evropský trh ale zamíří kratší varianta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám