Hlavní obsah

Hyundai staví v Rusku továrnu za osm miliard korun

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruští a jihokorejští představitelé v pátek zahájili výkop základů pro stavbu prvního automobilového závodu největší korejské automobilky Hyundai Motor na ruském území. Závod u Petrohradu za 330 miliónů eur (osm miliard Kč) by měl spustit výrobu v roce 2011 a produkovat 100 000 vozů ročně.

Foto: Hyundai, Novinky

Hyundai Genesis - luxusní sedan od dříve vysmívané značky.

Článek

Hyundai nyní montuje svá auta v Rusku tak, že hotové díly zasílá ke konečné montáži ruskému partnerovi. Nový závod bude "důležitou výrobní základnou, která završí plány globální expanze Hyundai", uvádí automobilka.

Hyundai chce letos zvýšit prodej osobních automobilů v Rusku o 35 procent na 200 000 vozů.

Podle vedení automobilky je umístění nového závodu velmi výhodné z logistického hlediska i díky dobré infrastruktuře. V okolí Petrohradu navíc již mají závody i další světové automobilky jako Ford a Toyota a továrny tam nyní budují i General Motors a Nissan.

Automobilka Hyundai nyní staví montážní závod v České republice, kde by chtěla zahájit sériovou výrobu na přelomu ledna a února příštího roku. Výstavba továrny v Nošovicích by měla přijít na zhruba 1,1 miliardy eur (27,5 miliardy Kč).

Hyundai je největším výrobcem automobilů v Jižní Koreji. Společně se svou dceřinou společnosti Kia Motors tvoří šestou největší automobilku na světě. Kia spustila předloni v prosinci sériovou výrobu vozů u slovenské Žiliny.

Reklama

Související témata:

Související články

Trpaslík od Hyundaie už zná české ceny

Nový Hyundai i10 se začne prodávat během května. Následovník modelu Atos se bude opět vyrábět v Indii, ovšem v modernizované továrně. Cena za nejnižší výbavu...

Lesníci v Česku budou jezdit Tucsony

Hyundai zvítězil ve výběrovém řízení pro dodání automobilů kategorie SUV vypsaném společností Lesy České republiky. V těchto dnech začalo předávání 45 vozů,...

Výběr článků

Načítám