Hlavní obsah

Extrémní výkon a 12 km na elektřinu. Čtyřdveřový Mercedes-AMG GT dostal k osmiválci i elektromotor

Mercedes-AMG GT ve čtyřdveřové karoserii se dočkal vrcholného provedení. Ke čtyřlitrovému, dvakrát přeplňovanému osmiválci se přidala i baterie, kterou lze dobíjet.

Čtyřdveřový Mercedes-AMG GT dostal k osmiválci i elektromotorVideo: Mercedes-AMG

 
Článek

Celým názvem se novinka jmenuje Mercedes-AMG GT 63 S E Performance. Vizuální změny se v podstatě neudály, oproti už tak agresivnímu designu osmiválcové verze si lze všimnout jen červeného písmene S v názvu a nápisu E Performance na boku.

Dosud nejsilnějšímu motoru, tedy čtyřlitrovému osmiválci se dvěma turbodmychadly a výkonem 470 kW, 639 koní, nově asistuje i elektromotor o výkonu 150 kW, 204 koní. Výsledkem je extrémní systémový výkon 620 kW, 843 koní. Točivý moment pak dosahuje až 1470 Nm.

Gratulace s dávkou ironie. Poražený Mercedes-AMG reagoval na rekord Porsche

AutoMoto

Pohonné ústrojí svou sílu malé lokomotivy posílá na všechna čtyři kola skrze devítistupňovou převodovku. Jedná se o plug-in hybrid, 6,1kWh baterii tedy lze dobíjet ze sítě.

Vzhledem k nízké kapacitě vystačí plné nabití jen na 12 kilometrů čistě elektrické jízdy. S normovanou hodnotou emisí CO2 196 g/km rovněž v Česku nelze počítat s elektromobilní značkou EL, kterou jiné plug-in hybridy vybojují vyšším elektrickým dojezdem a tedy stlačením průměrných emisí pod hodnotu 50 g/km.

Mercedes-Benz třídy C přijíždí ve verzi All-Terrain

AutoMoto

V praxi tak bude elektrická část pohonu spíše asistentem pro ještě lepší dynamiku. Zrychlení z nuly na 100 km/h se ostatně dostalo už těsně pod tři sekundy, maximální rychlost placaté limuzíny činí 316 km/h.

Ceny pro český trh zatím nejsou známé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám