Hlavní obsah

Extrémně silný Mercedes-AMG E 63 po faceliftu slibuje i komfortnější svezení

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po modernizaci klasické třídy E od Mercedesu se připojuje také vrcholná varianta AMG. Osmiválcové provedení 63 opět nabídne dvě varianty pohonu a karoserii sedan i kombi. Krom designových změn německá značka slibuje i přeladěné odpružení.

Mercedes-AMG E 63 po faceliftuVideo: Mercedes-AMG

 
Článek

Ve stejném týdnu se představili dva velcí rivalové v nových kabátech. BMW ukázalo facelift M5, Mercedes-AMG odpovídá modernizovaným „éčkem”. Přichází po faceliftu běžné verze, s sebou si tedy veze podobné novoty.

Designově jde o nové přední světlomety a zadní svítilny. Odlišně tvarované jsou také nárazníky, podle automobilky aerodynamicky optimalizované.

BMW M5 má po faceliftu, inspiruje se u M8

AutoMoto

Uvnitř se nachází nový infotainment se zkratkou MBUX, který se na rozdíl od předchozího systému Command spoléhá zejména na dotykové a hlasové ovládání. Nový je také volant s výraznější hvězdou ve středu.

Opět je na výběr ze dvou variant, vždy však s dvakrát přeplňovaným čtyřlitrovým osmiválcem, devítistupňovou samočinnou převodovkou a pohonem všech kol. Standardní E 63 nabídne 420 kW (571 koní) a 750 Nm točivého momentu. Silnější verze E 63 S má 450 kW (612 koní) a 850 Nm točivého momentu.

Mercedes třídy E přijíždí s faceliftem

AutoMoto

Stejně jako před faceliftem je brutální třída E k mání s aktivním vzduchovým odpružením. Podle prohlášení automobilky se během přeladění inženýři soustředili i na lepší komfort ve stejnojmenném režimu.

Příchod na trh u zmodernizované verze se očekává ještě v letošním roce, ceny zatím automobilka nekomunikuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám