Hlavní obsah

Deštivé jízdy Prahou se zúčastnilo asi 250 skútrů Vespa

Sobotní jízdy centrem Prahy se zúčastnilo asi 250 majitelů skútrů italské značky Vespa z různých koutů České republiky. Motoristé vyjeli v 11 hodin z Holešovic a přes Letnou a centrum města zamířili na Žižkov. Průjezd metropolí uspořádal Vespa Club Praha. Jubilejní desátý ročník srazu PragoVespa, který se těší mezinárodní účasti, byl kvůli koronaviru odložený na příští rok.

Foto: Petr Horník, Právo

Jízda majitelů italských skútrů Vespa centrem Prahy.

Článek

"Dnešní akce se zúčastnilo asi 250 motoristů, takže byla taková komornější. Obvykle jich bývá výrazně více. Letos však kvůli koronaviru a s tím souvisejícími omezeními nepřijeli účastníci ze zahraničí," dodala.

Kvůli jízdě byla ve městě zavedena dočasná dopravní omezení, která platila například pro Karlovo a Václavské náměstí a náměstí Jiřího z Poděbrad nebo Čechův a Mánesův most. Již dříve to uvedl mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman s tím, že na bezpečnost a plynulost provozu dohlédnou policisté, kteří kolonu skútrů doprovodili.

Polovina českých řidičů neví, jaké nářadí je třeba k výměně kola

AutoMoto

Jubilejní 10. ročník PragoVespy přesunuli jeho organizátoři na červen roku 2021. Důvodem podle informací na webu Vespa Clubu Praha jsou omezení, která by akci provázela.

"Chceme, aby PragoVespa zůstala pohodovým a bezstarostným srazem, který si všichni maximálně užijí, a jehož konání nebude do poslední chvíle ovlivněno možnou změnou opatření. Chceme, aby nikdo z účastníků nemusel mít obavy o své zdraví, a abychom se bez problému mohli sejít i s našimi přáteli ze zahraničí," uvádí se na webu.

Elektrická Škoda Citigo je do konce roku vyprodaná, produkci brzdí dodávky baterií

AutoMoto

Pražský klub vznikl v roce 2015 vyčleněním z národního klubu. Spadá pod zastřešující organizaci Vespa Club Czech Republic, který byl založený v roce 2004, a pod mezinárodní Vespa World Club, který byl založen roku 1957. Další kluby jsou v Česku například v Brně, Hranicích na Moravě, v Plzni nebo v Liberci.

Vespa, italsky vosa, byla zaregistrována v dubnu 1946. Značku malých skútrů vymyslel podnikatel a výrobce letadel Enrico Piaggio, který se po druhé světové válce rozhodl vyrábět levný dopravní prostředek dostupný pro širokou veřejnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám